Sır ölüm 3 kardeşin mezarını açtırdı

Güncelleme Tarihi:

Sır ölüm 3 kardeşin mezarını açtırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2011 13:55

ŞANLIURFA’da, yaşları 1 ile 7 arasında Hedal, Sait ve İzzet Ece adlı 3 kardeş, yaklaşık 2 yıl önce 2 gün arayla peş peşe öldü.

Olay sonrası yapılan araştırmalarda 3 çocuğun neden öldüğü bulunamadı. Şüpheli ölümlere ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun çocuklara ait saç ve tırnak örneği istemesi üzerine, 3 kardeşin mezarları açıldı. Savcı nezaretinde açılan mezardaki 3 çocuğa ait kemikler Adli Tıp’a gönderilirken, acısı tazelenen baba Abdülrezzak Ece, "2 yıldır yaşadığımız acıyı tarif edemiyorum. İnşallah bu defa beni yavrularımdan ayıran sebep bulunur" dedi.

Eyyüpnebi Mahallesi’nde yaşayan Abdülrezzak- Zeliha Ece çiftinin çocukları 7 yaşındaki Hedal ile 5 yaşındaki Sait, 2009 yılı Aralık ayında soğuk algınlığı şikayeti ile özel bir tıp merkezine gitti. Burada tedavileri tamamlandıktan sonra eve gönderilen 2 çocuk, 1 gün sonra yataklarında ölü bulundu. 2 çocuğunu aynı anda kaybetmenin acısını yaşayan ailenin en küçük ferdi olan 1 yaşındaki İzzet ise olaydan 2 gün sonra aniden ateşlendiği için götürüldüğü hastanede kurtarılamayarak öldü.

2 gün arayla 3 çocuğunu kaybeden Ece ailesinin acısı duyanların içini yakarken, şüpheli bulunan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldı. Kentte yapılan otopsilerinde ölümlerine ilişkin bir bulguya rastlanmayan 3 çocuğun cesedi, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılan otopside de ölüm nedenleri belirlenemeyen 3 kardeş, Harrankapı Mezarlığı’nda yan yana defnedildi.

İSTANBUL ADLİ TIP, SAÇ VE TIRNAKLARINI İSTEDİ

Adana Adli Tıp Kurumu yaptığı otopside sonuç alamayınca, 3 çocuğun ölümüne ilişkin olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu’na başvuruda bulunarak incelemenin burada yapılmasını talep etti. İstanbul Adli Tıp Kurumu, bir süre önce soruşturmanın yürütüldüğü Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, 3 kardeşin ölümüne ilişkin inceleme için çocukların saç ve tırnak örneklerinin gönderilmesini istedi. Bunun üzerine savcılık, Adli Tıp ile temasa geçtikten sonra kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için mezarlarının açılarak 3 çocuğa ait kemiklerin tamamının gönderilmesini kararlaştırdı.

MEZARLAR AÇILDI

Alınan bu karara ailenin de onay vermesinin ardından bugün sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısı, polis ve mezarlık görevlileri ile birlikte Harrankapı Mezarlığı’na gitti. Baba Abdülrezzak Ece’nin şehir dışında olmasından dolayı bir yakınının nezaretinde açılan mezarlarda 3 kardeşin kemikleri tek tek çıkarıldı. Bu sırada olayı duyan onlarca vatandaş, içeri alınmadıkları için yapılan çalışmayı mezarlık duvarının üzerine çıkarak meraklı gözlerle izledi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından yan yana mezarlardan çıkarılan 3 kardeşe ait kemikler, ayrı ayrı poşetlere yerleştirilip 3 ayrı tabuta konularak özel bir cenaze aracı ile İstanbul’a gönderildi.

BABA: ACIMIZ TAZELENDİ

Şoförlük yapan ve kent dışında bulunan baba Abdülrezzak Ece, 3 çocuğunun peş peşe ölümünün ardından eşi ile uzun süre kendilerine gelemediklerini söyledi. Yaşadıklarının tarifinin bulunmadığını ifade eden Ece; şunları kaydetti:

"Ben 3 çocuğumu 2 gün içinde kaybettim. Bütün dünyam yıkıldı. Niye öldükleri sorusunun cevabını ise bir türlü bulamadık. Şanlıurfa’da otopsi yapıldı sonuç alınamadı. Adana’ya gönderdiler çocuklarımın cenazelerini ama yine sonuç alamadılar. Adana çocuklarımın ölümünü incelemesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na yazı yazıyor. İstanbul da bir süre önce çocuklarımın saç ve tırnak örneklerini istiyor. Cenazeler defnedildiği ve üzerinden uzun süre geçtiği için savcı mezarın açılıp kemiklerin gönderilmesi için karar veriyor. Çocuklarım ve ölümleri ile ilgili gelişme oldukça bizim acımız tazeleniyor. Bugün de acımız tazelendi, ben Şanlıurfa’da olsaydım mezarların açılmasına dayanamazdım. İnşallah bu kez çocuklarımın neden öldüğü sorusunun cevabı bulunur."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!