Siparişle getirilecek dediler, test için genel müdürün aracını verdiler

Güncelleme Tarihi:

Siparişle getirilecek dediler, test için genel müdürün aracını verdiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2006 00:00

Üçüncü nesli ilk kez 2002 yılında yollara çıkan ve şimdiye kadar ulaştığı 600 bin adetlik satış rakamıyla Opel’in en başarılı modelleri arasında yer alan Vectra serisi, makyajlanarak Kasım ayında Türkiye’de satışa sunuldu. Otoyaşam olarak bu hafta Vectra serisinin Türkiye’ye sadece sipariş ile getirilecek en sportif versiyonu olan GTS’yi test ettik. İşin komik tarafı test ettiğim GTS, GM’nin Türkiye Genel Müdürü Peter Fahrni’nin aracıymış.

Bu hafta Kasım ayında Türkiye’de piyasaya çıkan makyajlı Vectra ailesinin en sportif üyesi olan GTS’yi test etme imkanı buldum. GTS siparişle satılacağı için showroomlarda görme şansınız yok. Bu yüzden bir fiyat da belirlenmemiş. Eğer 230 beygirlik Vectra isterseniz, Opel yetkilileri hemen fabrikaya sipariş verip bu aracı size temin ediyorlar. Tabii ortada GTS olmayınca ben de test için GM Türkiye Genel Müdürü Peter Fahrni’nin makam aracını aldım. Araç hakkında aktaracaklarıma geçmeden, Fahrni’den kızımdan dolayı aracı biraz kirletmişsek şimdiden özür diliyorum.

GAZİANTEP’TE DENEDİM

2002 yılında yenilendikten sonra 2005 yılında makyaj gören Vectra’yı ilk kez Kasım ayında Gaziantep’te düzenlenen bir organizasyonda deneme şansını bulmuştum. O tarihte Vectra’nın 2 litrelik turbo versiyonunun Gaziantep-Adana
/images/100/0x0/55eb1741f018fbb8f8aa6ec0
otobanında kullanıp, oldukça keyifli bir gün geçirmiştim.

Vectra’nın siparişle satılacak GTS versiyonuna dönersek; 17 inçlik jantları ve alçaltılmış spor süspansiyonu aracın güçlü motoru hakkında ipuçları veriyor. 230 beygirlik bir motora sahip böyle bir aracı ’otobanda ortalama 60 kilometre hızla test ettim’ dersem dalga geçtiğimi düşünebilirsiniz. Ama sizin de anneniz yeni bir otomobil alsa ve acemi olarak Acıbadem’den Beylikdüzü’ne gelse aynı testi yapardınız. Şöyle ki, annemi karanlık bastırınca evine götürmek için takip sistemini devreye soktum. Böyle olunca ortalama 50-60 kilometre yapan annemden kopmamak için bomboş otobanda ve altımda böyle bir otomobille ancak 60 kilometre hıza ulaştım.

10 DAKİKADA 25 KM

"Anneni bıraktıktan sonra gazlamadın mı" diye sorabilirsiniz. Evet güzel bir soru, ama ne yazık ki arkada bir köşeden bir köşeye koşturan 2 yaşında bir canavar varsa aracın çıkabileceği en son hız 100 kilometre oluyor. Ama tabii ki daha sonra tek başıma kullanma şansı bulduğumda, özellikle sportif düğmeye basarak 25 kilometrelik ev-iş hattını 10 dakika gibi bir sürede alma başarısını gösterdim. Kupa bekledim ama nafile...

Vectra GTS, diğer Vectra modellerinden karartılmış ön farları ve arka stop lambaları ile ayrılıyor. İç mekanda kullanılan sportif detaylar da sportif sürüşü destekler nitelikte. Konsolun en üstünde yer alan ekrandan müzik, klima sistemi ve araç hakkında bilgi edinebilmek mümkün. Üç kollu tasarlanan deri direksiyon simidi ve kısa vites topuzu sportif bir tasarıma sahip ve ele iyi oturuyor. Koyu renkli tasarlanan iç mekanda alüminyum dekor çıtaları ve mat krom iç dekor elemanları ile farklı bir ambiyans yakalanmış. IDS Plus şasi kontrol sistemi ile süspansiyon sisteminin tüm elemanları birbiri ile bağlantılı çalışarak daha iyi bir yol tutuş ve konfor sunuyor. Spor sürüş moduna da sahip olan bu sistem sayesinde araç gücünü yola güvenli bir şekilde aktarıyor.

0’dan 100’e 7.7 saniyede çıkıyor

Vectra GTS’de 2.8 litre hacimli güçlü bir motor görev yapıyor. Bu motor 5500 d/d’de 230 beygir güç, 1800-4500 d/d aralığında ise 330 Nm tork üretiyor. Ürettiği gücü 6 ileri otomatik şanzıman ile yola aktaran Vectra GTS, 0-100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlıyor ve 250 km/s’lik maksimum hıza ulaşıyor. Üretilen bu yüksek güç ile GTS’nin şehir içi yakıt tüketimi 17.1 litreye ulaşırken şehir dışında bu değer 7.3 litreye kadar düşüyor. ABS, elektronik hız sabitleyici, ESP, fren destek sistemi, 8 hava yastığı, çekiş kontrol sistemi, IDS Plus şasi kontrol sistemi, deri döşeme ve ısıtmalı koltuklar, CD değiştirici, elektrikli ön ve arka camlar, elektronik iklim kontrollü klima, yol bilgisayarı, alarm, sunroof, far sensörü, ön sis farları, yağmur sensörü ve xenon farlar Vectra GTS’de standart olarak sunuluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!