Sinop'u sel vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sinopu sel vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 08:32

Sinop’ta dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından gelen seller, Dikmen ve Durağan ilçelerinde hasara neden oldu. Köprüler yıkıldı, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı, binaların çatılarında mahsur kalanlar helikopterle kurtarıldı.

Haberin Devamı

 

SİNOP’un Dikmen ve Durağan İlçelerine dün gece geç saatlerde başlayan sağnak yağmur sele neden oldu. Sinop-Samsun karayolundaki köprü yıkıldı. İki kent arasındaki ulaşım kesildi. Dikmen ve Durağan İlçelerine arama ve kurtarma çalışmalarına katılması için AFAD Başkanlığınca 3 helikopter gönderildi. Çatıda mahsur kalan 5 kişilik bir aile helikopterle kurtarıldı. Vali Ahmet Cengiz, ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığını ancak maddi hasarın çok olduğunu söyledi. Dikmen’de telefon ve elektrikler kesildi. Meteoroji Bölge Müdürlüğü yağışların bugünde devam edeceğini belirterek vatandaşları uyardı.

SEL AĞAÇLARI YERLERİNDEN SÖKTÜ - FOTO GALERİ

Dikmen ve Durağan İlçeleri’nde gece saat 03.00 sıralarında başlayan sağanak yağış iki ilçede hayatı felç etti. Samsun-Sinop karayolunda bulunan Güzelceçay Köprüsü sel suları nedeniyle yıkıldı. İki kent arasın ulaşım kesildi. Bir çok araç yolda kaldı. Dikmen ve Durağan’da çok sayıda evin alt katları ile işyeri sular altında kaldı. Kaldırım taşları söküldü. Kanalizyonlar taştı. Park halindeki araçlar süreklendi. Ağaçlar devrildi.

Haberin Devamı

SİNOP SELE TESLİM OLDU - WEB TV

Dikmen İlçesi’nde elektrik ve telefonlar kesildi. Sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selden kurtulmak isteyen bazı insanlar evlerinin çatılarına çıktı. Evlerinin çatısında mahsur kalan 5 kişilik aile helikopter ile kurtarıldı. Bazı köylerle ulaşım kesildi. Durağan’da ise ekili alanlar sular altında kaldı. Çok sayıda hayvan telef oldu.

AFAD BÖLGEYE 3 HELİKOPTER GÖNDERDİ

Sabaha kadar devam eden sağanak yağış nedeniyle Dikmen ve Durağan’da hayat felç olurken, köylerde mahsur kalan insanları kurtarmak için bölgeye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca (AFAD) Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 1 arama kurtarma helikopter bölgeye sevk edildi. Ayrıca Kastamonu ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden arama - kurtarma ekipleri ile iş makineleri gönderildi.

VALİ: MADDİ HASAR BÜYÜK AMA CAN KAYBIMIZ YOK

Haberin Devamı

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, il merkezinde yağmurun etkili olmadığını ancak Dikmen ve Durağan İlçelerinde sağanak yağışın vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi. Kriz masası kurduklarını söyleyen Vali Cengiz, "İki ilçemizde büyük maddi hasar var ancak şu ana kadar aldığımız bilgilere göre can kaybımız yok. Mahsur kalan vatandaşlarımız, helikopterler ve iş makineleriyle kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi.

SAMSUN’U DA ETKİLEDİ

Sağanak yağış Samsun’da etkili oldu. İl merkezinde İlkadım İlçesi’nde bazı su taşkınları meydana geldi. Bazı işyeri ve evlerin alt katları su altında kaldı. Yakakent İlçesi’nde ise Cilevit Çayı taştı. Sel suların getirdiği ağaçlar, tüpler ve çeşitli malzemeler denize sürüklendi. Bazı kişiler sudaki ağaçları kışlık odun yapmak için topladı.

Haberin Devamı

YARIN ETKİSİNİ KAYBEDİYOR

Meteoroji Samsun Bölge Müdürlüğü, dün akşam saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden sağanak yağışın, bugün de etkisini göstermeye devam edeceğini ancak yarın etkisini kaybedeceğini açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!