Sinop'ta köpek katliamı

Güncelleme Tarihi:

Sinopta köpek katliamı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 00:00

SİNOP’un Türkeli İlçesi’ne bağlı Güzelkent Beldesi’nde, sahipli ve sahipsiz 15 köpek zehirlenerek öldürüldü. Bu insanlık dışı davranış böyle de son bulmadı. Köpeklerin cansız bedenleri presli (sıkıştırmalı) çöp kamyonuna atıldı. Bir sonraki aşamayı yazmaya dilimiz bile varmıyor. Yaşananlar üzerine sosyal medya ayağa kalktı. Belediye başkanının yaptığı açıklama ise trajı komik kaldı.

Haberin Devamı

Olay geçen pazertesi günü Türkeli Ä°lçesi’ne baÄŸlı Güzelkent Beldesi’nde meydana geldi. Zehirli yiyecek verilen sahipli ve sahipsiz 15 köpek, telef oldu. Köpek ölüleri, Belediye ekipleri tarafından toplanıp önce çöp araçlarına, ardından ÅŸehir çöplüğüne atıldı. KöpeÄŸi zehirlenen vatandaÅŸlar ve hayvanseverler duruma tepki gösterdi. 15 köpeÄŸin vahÅŸice katledildiÄŸini söyleyen kendi köpeÄŸi de zehirlenen Muhammet Sönmez, "Burada köpekleri katlediyorlar.   Â

MELÄ°S BÄ°LEN'Ä°N O KLÄ°BÄ°

Cüzdanı ve aşıları dahi olan köpeÄŸimi zehirlediler. Bunu yapanlardan ÅŸikayetçiyim. Köpekleri zehirlediler. Belediye de sokak ortasında bulunan bu köpekleri çöp arabasının arkasına atarak aracın hareket eden mekanizmasını çalıştırdılar. Yani köpekler çöp arabasında ezildi. Daha sonra bunları Güzelkent Belediyesi’nin çöplüğüne döktüler. Bunu yapanların cezalarını çekmelerini istiyorum" dedi. Belediye yetkilileri ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.Â

Haberin Devamı
SİNOP'TAKİ KÖPEK KATLİAMININ GÖRÜNTÜLERİ

BELEDİYE BAŞKANI : BU KÖPEKLER SAHİPSİZ

Tepkiler üzerine Belde Belediye Başkanı MHP’li Bekir Erünsal bir açıklama yaptı. Başkan Erünsal, köpeklerin sahipsiz olduğunu ve vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bayıltarak belde dışına çıkardıklarını belirterek şunları söyledi:

"Beldemizde şu anda yaklaşık 200 öğrenci okuyor ve bu çocuklar devamlı köpeklerden sıkıntı çekiyorlardı. Bu köpekler bazen öğrencileri kovalıyor bazen de ısırıyordu. Bu yüzden de velilerden sürekli şikayet alıyorduk. Biz de bunun üzerine envanterimizde var olan zehirleyici değil de bayıltıcı ilaçlar kullanarak köpekleri etkisiz hale getirerek yakalayıp, traktör yardımı ile veya çöp arabası vasıtasıyla getirilip orman bölgesine bıraktık. Bıraktığımız yerden de birkaç saat sonra köpekler ayıldıktan sonra kalkıp gidiyorlardı. Sadece 4 köpeğe uzaklaştırma konusunda böyle bir şey yapılmış bu olay yapılırken de fotoğraflanıyor."

Haberin Devamı

Amaçlarının sahipsiz köpekleri beldeden uzaklaÅŸtırmak olduÄŸunu ifade eden BaÅŸkan Erünsal, "Ama burada bir tek hatamız var oda normalde bir traktör üzerine koyup da gönderilen köpekler o gün çöp arabasının üzerine konulup gönderilmiÅŸ. Deniliyor ki köpekler çöp arabasında preslenmiÅŸ. Öyle bir ÅŸey söz konusu bile deÄŸildir. Preslenen kısım daha ilerde köpek arka tarafında duruyor. Ama olayı abartılar siyasi durumlara çekiyorlar. Benim beldemde bir sürü insan köpeklerden ÅŸikayetçi oluyor. Birini bir köpek ısırsa kuduz olsa daha mı iyi olurdu? Bu hayvanlar bir ÅŸekilde uzaklaÅŸtırılması gerekiyordu. Bizim kurÅŸun atığımız yok silah atığımız yok. Sadece bayıltıcı ilaçlarla köpekleri etkisiz hale getirdik. O da 3–4 tane köpekti. Bu ilaçlar bayıltıcı ilaç öldürücü ilaç deÄŸildir" diye konuÅŸtu.

 

 

Haberin Devamı

Sinopta köpek katliamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!