Sınırsız bayramlaşma

Güncelleme Tarihi:

Sınırsız bayramlaşma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2001 00:00


Kurban Bayramı'nda, 4 bin Suriyeli'nin, Türkiye'de yaşayan yakınları ile Öncüpınar Sınır Kapısı'nda bayramlaşacağı bildirildi.

Kilis ve Halep valilikleri arasında sürdürülen görüşmeler sonucunda, iki ülke vatandaşlarının bayramlaşmaları konusunda anlaşma sağlandı.

Hazırlanan protokole göre, Suriye'den Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelecek Suriyeliler, Türkiye'deki akrabaları ile rahat bir ortamda bayramlaşacak.

Bu arada, Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda kurulacak reyonlarda 200 doları aşmamak şartı ile gümrüksüz alış-veriş yapabilecek.

Ceylanpınar'dan 678 aile başvurdu

Öte yandan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi Kaymakamı Ahmet Ümit'ten edinilen bilgiye göre, Kurban Bayramı'nda Suriye'deki akrabalarına konuk olmak için 678 aileden, 2 bin 554 kişinin başvurdu.

Ümit, Şanlıurfa il genelinde ikamet eden ve Suriye'nin Haseki kentinde akrabası olduğunu belgeleyenlerin Kurban Bayramı'nda, 48 saatliğine Suriye'deki akrabalarının evlerine konuk olacağını belirtti.

Başvuruların yarın sona ereceğini ve istenilen belgeleri eksiksiz getiren herkesin Suriye'ye giriş yapabileceğini duyuran Kaymakam Ümit, şöyle konuştu:

''Şu ana kadar Suriye'deki akrabalarına konuk olmak için 678 aileden oluşan 2 bin 554 kişi başvurdu. Bu rakamın 3 bin kişi olmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımız, bayramın 2. ve 3. günleri Suriye tarafına geçerek yakınlarının evlerinde 48 saat kaldıktan sonra geri dönecekler. Artık tel örgüler arasında çağdışı görüntüler yaşanmıyor. Vatandaşlarımızın rahat geçiş yapmaları için bilgisayar ortamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!