Sınırdaki savaştan okul tatili

Güncelleme Tarihi:

Sınırdaki savaştan okul tatili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telebyad ilçesinde muhaliflerle askerler arasında önceki gün başlayan çatışmalar sınırın Türkiye tarafındaki Akçakale ilçesine bağlı köylerden izlendi.

Haberin Devamı

50 metre uzaklıkta patlayan bombaların ve makineli tüfeklerin sesleri CNNTürk ekibinin canlı yayınlarında net olarak duyuldu. Tel Abyad Gümrük Kapısı’nı ele geçirmek için harekete geçen muhaliflerin saldırısında iddiaya göre, çok sayıda kişi ölürken, onlarca kişi de yaralandı. Bir top mermisinin isabet ettiği gümrük binasından dumanlar yükseldi.

CANLI YAYINDA SURİYE BAYRAĞINI BÖYLE İNDİRDİLER / WEB TV

SINIRDAKİ ÇATIŞMA ANLARI KAMERADA / WEB TV

Tel Abyad Kapısı’na muhalif güçlerin bayrağı çekildiği çatışma sonrası, Akçakale ilçe merkezi ile ilçenin sınır hattında bulunan köylerde okullar 1 gün tatil edildi. Yetkililer, çatışmalar devam ederse tatil süresinin uzayabileceğini belirtti. Çatışmadan kaçan onlarca kişi de sınırı aşıp Türkiye’ye sığındı ve Akçakale’de bulunan çadır kente yerleştirildi. Yaralı Suriyeliler ise hastanelere kaldırıldı. Akçakale ilçesinde, belediye hoparlörlerinden zaman zaman anonslar yapılarak vatandaşlar, sınır bölgesine yaklaşmamaları yönünde uyarıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!