Sınırda askeri hareketlilik artıyor

Güncelleme Tarihi:

Sınırda askeri hareketlilik artıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 16:20

ŞIRNAK’ta PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, bugün Silopi İlçesi’nden harekat bölgelerine tam techizatlı askerler sevk edildi.

Haberin Devamı

KARE KARE ASKERİ SEVKİYAT

Terör örgütünün kanlı eylemler yapacağı istihbaratı üzerine, kontrollerini sıklaştıran güvenlik güçleri, Şırnak'ın Cudi Dağı’nda, hava destekli operasyon başlattı. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Irak’ın kuzeyinden sınırı geçmeye çalışan teröristlerin geçiş yollarını tutan birlikler, Türkiye sınırı içinde bulunan PKK’lıların eylemlerini engellemek için operasyonlarını yoğunlaştırdı. Cudi Dağı’nda başlatılan harekata özel eğitimli profesyonel birlikler katılırken, araziyi iyi bilen köy korucuları da askerlere destek veriyor.

Cudi Dağı'nın Derikan, Altındağ ve Siyahkaya mevkilerinde yoğunlaşan operasyon bölgesine tam teçhizatlı yüzlerce asker sevk edilirken, sevkıyat sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Operasyona havadan Kobra ve Sikorsky helikopterleri de destek verdi.
Bu arada, Şırnak dağlarında devam eden operasyonlar kapsamında, Irak sınırına da sevkıyatlar devam ediyor. Sınırın sıfır noktalarına tanklar gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!