Sınır ötesi savaş demektir

Güncelleme Tarihi:

Sınır ötesi savaş demektir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Kuzey Irak’taki yerel Kürt yönetiminin lideri Mesud Barzani, Türk askerlerinin Kuzey Irak’a yönelik herhangi bir hareketinin savaş ilanı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Peşmerge sınırda siper kazıyor

Sınırdan son fotoğraflar

Erbil’de İngiliz The Times Gazetesi’ne konuşan Barzani, "Ankara, PKK ile olan sorununu mazeret göstererek her gün biraz daha refah içinde ve bağımsız olan Iraklı Kürtleri durdurmak istiyor" dedi. Barzani şöyle devam etti: "İşgal ya da hücum ederlerse, bu savaş demektir. Bizim halkımıza, menfaatlerimize ya da topraklarımıza saldırılarlarsa o zaman bunun sınırı olmaz. Çünkü herşey saldırıya uğramış olur." Türkiye’nin terör örgütü PKK konusunda takındığı tavrın arkasında başka bir neden olabileceği imasında da bulunan Barzani, PKK’nın yeni bir problem olmadığını söyledi. Barzani, şöyle konuştu: "Ben, PKK’nın sadece bir mazeret olduğuna inanmak üzereyim. Türkiye’nin Kürt bölgesine yönelik sürekli ve doğrudan tehditleri ve bu konuda takındığı tavır bize asıl amacın farklı olduğunu düşündürüyor. Hedef Kürdistan bölgesidir, aksi takdirde biz Türkiye ile PKK arasındaki bir kavgaya neden karışalım ki?"

ZEBARİ: CİDDİ KRİZ

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, Türkiye’nin Kuzey Irak’a olası sınır ötesi operasyonu düzenlemesinin felaketle sonuçlanabileceğini öne sürdü. Zebari, BBC’ye verdiği demeçte, şu andaki krizin çok ciddi olduğunu ve Türkiye’nin durumun yatıştırılmasına yönelik önerilere ilgi göstermediğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!