Sınır dışı edilen 11 Filistinli Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Sınır dışı edilen 11 Filistinli Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

İsrailli asker Gilad Şalit’e karşılık takas yapılan Filistinliler’den, İsrail’in kendi güvenliği için Batı Şeria, Gazze ve Mısır’da kalmasını kabul etmediği 40 kişiden 11’i dün gece yarısından sonra Türkiye’ye geldi.

Haberin Devamı

Ankara’ya gelen Filistinliler arasında bir kadın da yer aldı. Türkiye’ye gelen Filistinliler’den 10 erkeğin Hamas, kadın Filistinli’nin ise El Fetih’den olduğu bildirildi. Diğer Filistinliler’in ise Suriye ve Katar’a gittikleri kaydedildi.

Özel uçakla Erdoğan’ın danışmanı gitti

Filistinlileri almak için özel sivil uçak dün akşam Kahire’ye gitti. Uçakta Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Arap dünyası ve Ortadoğu danışmanı Sefer Turan’la MİT’ten yetkililer yer aldı. Kahire Havalimanı’ndaki 40 Filistinli kendi aralarında toplantı yaparak kimlerin hangi ülkelere gideceğini belirledi. Bu sırada Türk uçağındaki yetkililer, toplantının bitmesini bekledi. Saat 22.00’ye kadar süren toplantının ardından Filistinliler, 11 kişinin Türkiye’ye gitmesini kararlaştırdı. Filistinlileri getiren uçak saat 23.30 sıralarında Kahire’den havalandı ve gece yarısından sonra Esenboğa Havalimanı’na indi. Filistinliler uçaktan aprona yanaşan araçlara binerek, Büyük Şeref Salonu’nun yanında açılan yoldan havalimanından çıktılar. Filistinliler ilk kontrollerinin yapılacağı ve geceleyecekleri yerlere götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!