Sınıf öğretmenliği puanları | Sınıf öğretmenliği taban ve tavan puanları

Güncelleme Tarihi:

Sınıf öğretmenliği puanları | Sınıf öğretmenliği taban ve tavan puanları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 16:19

YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından üniversite bölümlerine yönelik araştırmalar hız kazandı. Sınıf öğretmenliği bölümü hakkında bilgi almak isteyen üniversiteli adayları da sınıf öğretmenliği bölümü hakkında araştırma yapıyor. Öte yandan sınıf öğretmenliği bölümü taban puanları da merak ediliyor. Peki, sınıf öğretmenliği taban puanları kaç?

Haberin Devamı

Sınıf öğretmenliği taban ve tavan puanları, YKS tercihi yapacak gençlerin bir numaraları gündem maddesi oldu. Resmi kaynaklardan sınıf öğretmenliği taban puanlarını araştıran adaylar bir yandan da sınıf öğretmenliği bölümü hakkında bilgi almak adına araştırma yapıyor. İşte, sınıf öğretmenliği bölümü hakkında merak edilen tüm detaylar...

Sınıf öğretmenliği anabilim dalı ilkokul öğrencilerine eğitim vermek üzere yetiştirilen öğretmen adaylarına eğitim veren bir programdır. Çocuğu yetiştirme işi uzun zamandır sadece ailenin görevi olmaktan çıkmış, devletler bireylere belirli değerleri ve yeterlilikleri kazandırmak için bireyleri zorunlu eğitime tabi tutmuştur. Ülkemizde zorunlu eğitimin ilk basamağını ilkokullar oluşturmaktadır. Bilindiği gibi ilkokul eğitiminin diğer adı temel eğitimdir. Bu süreçte çocuğa temel anadil, vatandaşlık, insani, toplumsal ve çevresel değerler en sade şekilde aktarılmaktadır.

Haberin Devamı

Bu süreçte ailede öğrenilen eksik ve yanlış bilgiler düzeltilir, çocuğun bir birey olarak hayata hazırlanmasının ilk adımları atılır. Ayrıca ilkokul eğitimi çocuğun ileriki dönemde alacağı eğitime de temel oluşturmaktadır. Çocuk ilkokula başladıktan sonra artık ailesinden çok sınıf öğretmeni ve arkadaşlarıyla zaman geçirmektedir. Sınıf öğretmeninin bir sözü, davranışı çocuk üzerinde ailesinden çok daha etkili olabilmektedir. Bu nedenle sınıf öğretmeni olmak manevi açısından büyük bir doyum sağladığı gibi bireye ciddi sorumluluklar da yüklemektedir.

Bu bölümün amacı;  meslek ve alan bilgisiyle yeterli ve kendini geliştirmeye açık, çocuklara iyi bir model olabilecek, çocuklara yönelik olumlu tutum ve davranış içinde olan, çocuğun velisi ve çevresi ile iyi ilişkiler kurarak çocukların eğitimi için gerekli desteği sağlayabilecek bireyler yetiştirmektir.

Ülkemizde eğitim veren sınıf öğretmenliği bölümlerinin taban puanları ise şöyle;

İstanbul Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü

Sınıf öğretmenliği puanları | Sınıf öğretmenliği taban ve tavan puanları

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü

Sınıf öğretmenliği puanları | Sınıf öğretmenliği taban ve tavan puanları

DİĞER SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK VE TABAN PUANLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!