Sinemanın çevrecileri

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın çevrecileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'nin ilk çevre temalı festivali olan Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali'nin dördüncüsü, 5 ile 10 Haziran tarihleri arasında yapılıyor. Festivalin bu yılki ana teması Hayvan Hakları ve Hayvan Sevgisi.

Çevre bilincini geliştirmeyi amaçlayan geniş kapsamlı bir program sunacak olan feskivalde Halikarnas Balıkçısı Kısa Film Maratonu'da Hayvan Hakları konusuna ayrıdı bu yıl.

Festival filmleri, Sinema Karya Milenyum Salonu ile Bodrum Kalesi'nde ücretsiz olarak izlenebilecek.

4. Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali, yedi ana bölümden oluşuyor.

Uluslararası Uzun Metrajlı Çevre Filmleri Yarışması'na dünyanın çeşitli ülkelerinden hayvan ve insan ilişkilerini konu alan 10 tane film katılıyor. Bu bölümde birinci olacak filme Altın İsis Ödülü verilecek.

BELGESEL YARIŞMASI

Belgesel ve kısa fim türündeki 15 film ise konulu ve canlandırma olmak üzere iki kategoride Uluslararası Belgesel ve Kısa Film Yarışması'nda mücadele edecek. Her iki dalda da birinci gelecek filmler, Monachus Monachus Ödülü'nün sahibi olacak.

Festivalde, resmi yarışmaların dışında 13 ile 17 yaş arasındaki gençlerden oluşan seçici kurulun vereceği Gençik Jürisi Özel Ödülü ile Halk Jürisi Özel Ödülü ve Siyad Özel Ödülü'de sahiplerini bulacak.

Alman Kültür Merkezi'nin 10 belgesel filmden oluşan İnsan ve Çevre konulu paket programı da festival kapsamında izleyiciyle buluşacak

Festivalde bir de Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı'nın işbirliğiyle Bodrum'daki lise ve dengi okullar arasında düzenlenen dia yarışması yeralıyor.

4. Uluslararası Bodrum Çevre Filmleri Festivali'nde gösterimlerin yanısıra panel, söyleşi, sergi gibi yan etkinlikler de gerçekleşecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bodrum

Çevre Filmleri Festivali 5-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Hayvan hakları ve hayvan sevgisi temasının işlendiği filmlerin gösterileceği festivalde yarışmayı kazanan filme Altın İsis Ödülü verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!