Sinemada Amerikan ruhu

Güncelleme Tarihi:

Sinemada Amerikan ruhu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 12:30

ABD'liler 11 Eylül'de yaşanan olaylardan sonra "Amerikalılık" ruhunu daha geniş kitlelere yaymak amacıyla çeşitli yöntemlere başvuruyor. İşte bu amaçla Hollywood'un klasik döneminden günümüze kadar uzanan geniş bir yelpazede sinemada Amerikan ruhunu yansıtan 110 filmden görüntüler içeren bir kısa film hazırlandı.

Haberin Devamı

The Spirit of America (Amerika'nın Ruhu) adlı 3 dakikalık bu kısa film gelecek hafta sonundan itibaren Noel süresince ABD'deki sinemalarda gösterilecek.

Hollywood filmlerinden yola çıkarak Amerikan ruhunu yansıtmayı amaçlayan kısa film,  1933 tarihli 42nd Street'den (42'nci Cadde) ile 2001 tarihli Pearl Harbor'a kadar uzanan geniş bir yelpazede, 110 popüler filmden seçilen görüntülerden oluşuyor.

The Spirit of America'nın montajını 1986'da kısa film dalında Oscar kazanan Chuck Workman yaptı.

Amerikan vatanseverliğini önplana çıkaran kısa film, John Wayne'in başrolünü oynadığı 1956 tarihli The Searchers'dan alınan görüntüyle başlıyor. Filmin son görüntüsü de aynı filme ait. The Spirit Of America'da Doğum Günü Dört Temmuz, Malcolm X, Er Ryan'ı Kurtarmak'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda filmden görüntülerle devam ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!