Sinema burada, yıldızlar İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Sinema burada, yıldızlar İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2002 10:05

Bu yıl 71'ncisi düzenlenen İzmir Fuarı'nda sinemaseverler de unutulmadı. Sinema Burada, Yıldızlar İzmir'de başlıklı etkinlik 5 Eylül ile 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Etkinliğin açılışında sanat yaşamının 50'nci yılını kutlayan Fikret Hakan'a bir plaket verilecek.

Haberin Devamı

Sinema Burada Yıldızlar İzmir'de kapsamında sinemaseverler Türk sinemasının eski ve yeni dönem örneklerini  izleme olanağı bulacak. Bu arada filmlerinden tanıdığı oyuncularla tanışma şansını da yakalayacak.

Etkinliğin açılış töreninde sinemadaki 50'nci yılını kutlayan aktör Fikret Hakan'a bir plaket verilecek.

Sinema Burada'nın bir başka yıldızı da Türkan Şoray. Gösterim programında Şoray'ın oynadığı Selvi Boylum Al Yazmalım ve Berdel yeralıyor. Bu arada Türk sinemasının Sultanı'nın geçmişten günümüze uzanan serüvenini yansıtan Türkan Şoray sergisi de sanatseverlere sunulacak.

İki sinema ustası Yılmaz Güney ve Erkan Yücel de ölümlerinin dokuzuncu yıldönümü için düzenlenen özel bir gösterimle anılıyor. Kızılırmak Karakoyun, Umut, Ağıt, Hakkari'de Bir Mevsim bu kapsamda gösterilecek filmler. Ahmet Soner'in Yılmaz Güney belgeseli "Adana Paris", Nebil Özgentürk'ün Ahmet Işık, Muhterem Nur ve Cüneyt Arkın belgeseleri de seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

Tayfun Pirselimoğlu'nun Hiçbiryerde, Semir Aslanyürek'in Şellale, Zeki Demirkubuz'un İtiraf, Barış Pirhasan'ın O da Beni Seviyor, Çağan Irmak'ın Bana Şans Dile adlı filmleri Sinema Burada'nın programında yeralıyor.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgi için:
0 232 445 00 40
www.izmirfair.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!