Sine-sen'de kadın çalışana taciz

Güncelleme Tarihi:

Sine-sende kadın çalışana taciz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 12:58

Sinema Emekçileri Sendikasında (Sine-Sen) çalışan Alev Arslan'na sendikanın eski Genel Sekreteri Sayit Ahmet Keskin tarafından taciz edildiği iddiasıyla açılan davaya devam edildi.

Haberin Devamı

Beyoğlu 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davaya, Alev Arslan ile avukatı  Eren Keskin ve sanık avukatı Ali Oktay Coşkun katıldı. Hakim, sanığın suçlamaları reddeden yazılı savunmasını mahkemeye  sunduğunu kaydederek, tanık olarak Sinan Güngör'ü dinledi. Sinan Güngör, ifadesinde, sendikanın o dönem Mali Sekreteri olduğunu,  Arslan ile iki yıl birlikte çalıştıklarını ve olayı görmediğini belirtti.  Sanığın, şikayetçiye sürekli “kızım” diye hitap ettiğini ifade eden Güngör,  “Sendikanın bize ait iki odası olup, bir oda da başkanın misafirleri için  devamlı boş olurdu. Onun dışında, ben, sanık ve şikayetçi ile Zafer Aydın isimli  arkadaşımızın hep birlikte oturduğumuz bir oda vardı” dedi.

Güngör, sanık avukatının sorusu üzerine Sayit Ahmet Keskin'nin gece alkol  alıp almadığını ve cinsel içerikli sitelere girip girmediğini bilmediğini  belirterek, “Bilgisayardan pek anlamazdı. Benim gördüğüm kadarıyla fal açar,  oyun oynardı” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Diğer tanık Ahmet Selvidal da olayı görmediğini belirterek, olayı duyar  duymaz şikayetçiyle aynı odayı paylaşan Zafer Ayder'i aradığını ve onunda böyle  bir şeye ihtimal vermediğini kendisine söylediğini dile getirdi.

Arslan'ın avukatı, olay nedeniyle psikolojik tedavi gören müvekkilinin  Çapa Tıp Fakültesi Psikososyal Travma Merkezi'ne sevkini istedi. Mahkeme, tanık Zafer Ayder'in dinlenmesi için davetiye gönderilmesine,  tanık Serdar Karakaya'nın beyanının alınabilmesi için Kocaeli Sulh Ceza  Mahkemesine gönderilen yazının sonucunun sorulmasına ve şikayetçi Arslan'ın Çapa  Tıp Fakültesi Psikososyal Travma Merkezi'ne sevkine ilişkin talebinin  incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, sanık Sayit Ahmet Keskin, bir yıldan az olmamak üzere hapis  cezasına çarptırılması isteniyor. Öte yandan, duruşma sonrası davayı yakından takip eden “Sine-Sen'de  Tacize Hayır Kadın Platformu”, ellerinde, “Taciz Utancı Bizim Değil  Erkeklerin”, “Susmuyoruz, Haykırıyoruz: Taciz Var” gibi çeşitli yazılı  dövizler ile basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kadına yönelik her türlü cinsel, fiziksel, duygusal şiddetin  karşısında mücadele edeceklerini ifade eden platform üyeleri, “Mücadelemizin  amacı, erkek egemenliğine dayalı zihniyetin tüm yaşam alanlarımızdan  silinmesidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!