Sınavların kaldırılması için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Sınavların kaldırılması için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 14:35

ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda ortaya çıkan şaibelerin ardından Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi, sınavların kaldırılması için İzmir’in dört noktasında imza kampanyası başlattı.

Kemeraltı girişinde kurulan imza masasının başında konuşan ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, üniversite giriş sınavından açık lise sınavlarına kadar, ÖSYM tarafından yapılan birçok sınavda bugüne kadar pek çok skandalın ortaya çıkmasına rağmen ülkeyi yönetenlerin harekete geçmediğini söyledi. YGS’deki şifre skandalı ile birçok gencin hayatının karartıldığını ileri süren Yüce, "Ülkeyi yönetenler üç maymunu oynuyor. İkna oluyorlar, üzülüyorlar ancak hiçbirinin aklına sorunların kaynağının başında olan kişiyi görevden almak gelmiyor. YGS’ye itiraz eden öğrencilerin sayısı çığ gibi büyürken başvuranların neredeyse tamamının puanının hatalı olduğu ortaya çıkıyor, her gün sıralamalar değişiyor. Aslında sonuç baştan hazırlanmış, sınavın başında her adaya farklı soru kitapçığı verilmesi, soruların yayımlanmaması, kitapçıkların ortaya çıkmaması şifre olayının boyutlarının ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Halen uygulanan sınav sisteminin amaca uygun olmadığını, öğrencilerin istekleri doğrultusunda eğitimlerini sürdürmelerine engel olduğunu söyleyen Orhan Yüce, "Sistemde tek hedef sınav olunca okulda verilen bilgiler yetersiz kalıyor, parası olmayan dersaneye gidemiyor, çocuklar önce ezbere ardından karamsarlığa yöneliyor hatta intihara sürükleniyor. Adaletsiz olan sınav sistemine yandaşlık da eklenince öğrenciler ve veliler çıldırma noktasına kadar geldi. Bu sistemin kaldırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kemeraltı girişi, Bornova, Karşıyaka ve Gaziemir’de kurulacak imza masaları ile haftasonu boyunca imza toplayacaklarını sözlerine ekleyen Yüce, toplanan imzaların Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!