Sınav sahteciliğinde terör örgütü parmağı

Güncelleme Tarihi:

Sınav sahteciliğinde terör örgütü parmağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 17:14

İZMİR merkezli 8 ayrı kentte, KCK bağlantılı çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, başkalarının yerine sınava giren ’joker’ diye adlandırılan 25 kişinin, KPSS’nin hemen ardından bugün gözaltına alındıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

KPSS dışında üniversite ve KPDS sınavlarında da aynı yöntemi kullanan şebeke üyelerinden 7’sinin İzmir, 5’inin İstanbul, 4’ünün Ankara geri kalanlarının da diğer kentlerde gözaltına alındıkları bildirildi. Elebaşılığını KCK üyesi Diyarbakırlı bir kişinin yaptığı şebekenin, aynı yöntemle, yüzlerce kişiyi, devletin kademelerindeki önemli görevlere sokmayı başardığı, aralarında bakanlıklarda çalışanların da olduğu kaydedildi. Gözaltına alınan 40 kişi arasında iki öğretmen, iki öğretim görevlisinin de bulunduğu vurgulandı. KPSS’de yüksek puan almasını sağladıkları kişileri daha sonra PKK’nın sokak gösterilerinde kullandıkları anlaşılan şebeke üyelerinin, milyonlarca liralık mal varlığının bulunduğu, el konulması için hukuki çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Gözaltındaki şüphelilerin adliyeye sevkedilmelerinin ardından, bu yöntemle öğretmen, avukat, doktor gibi çeşitli mesleklere sahip olan ve kamu hizmetinde çalışan kişilerin de yakalanması için çalışmaların başlayacağı kaydedildi. Şüphelilerden, sahte belgelerin yanı sıra iki tabanca ve mermiler de ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!