Sinan Aygün: Parayı iade etmediler

Güncelleme Tarihi:

Sinan Aygün: Parayı iade etmediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 12:18

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında evlerde yapılan aramalarda bulunan yüklü miktarda paralar konusunda Ergenekon sanığı Sinan Aygün'ü örnek göstermişti. Arınç'ın, "Sinan Aygün'de de 2.5-3 trilyon para bulunmuştu, ancak sonradan kendisine iade edildi" açıklamasına Aygün itiraz etti: "Para bana iade edilmedi. Nakit olarak geri verildi ama karşılığında arsalarıma, dükkanlarıma ipotek konuldu. Üstelik MASAK'ın 'bulunan paranın, Ergenekon ile ilgisi yoktur' raporuna rağmen mahkeme paranın müsaderesine, devlete geçmesine hüküm verdi."

Haberin Devamı

Sinan Aygün: Parayı iade etmediler
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evlerinde yapılan aramalarda, yüklü miktarda para ele geçirildiği haberleri basına sızmıştı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da operasyon konusunda yaptığı açıklamada, evlerde bulunan yüklü miktarda para hakkındaki soruları, ATO eski Başkanı, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ü örnek göstererek yanıtlamıştı.
Hürriyet, Sinan Aygün'e ulaştı.

"ELMALARLA ARMUTLARI KARIŞTIRMASINLAR"

CHP Ankara Milletvekili Aygün, Arınç'ın açıklamasına "Elmalarla armutları karşılaştırmasınlar. Ben 34 yıllık tüccarım. Evinde yüklü miktarda para bulunan kişi ise devlet memuru" dedi.
Sadece son 10 yıl içinde 568 daire alıp sattığını, bunların kimisinin kirada olduğunu anlatan Aygün, şöyle konuştu:
"Benim 1978'den beri vergi kaydım var. Ankara'da önemli işler yapmış bir işadamıyım. O günlerde benim kasamda 2.5 milyon Euro bulunduğu ortaya çıkınca arkadaşlarım bana 'biz de seni zengin bir adam sanıyorduk' demişlerdi."

Haberin Devamı

Aygün, sadece varlık barışında 17 trilyonluk ek beyan yaptığını da hatırlattı.

"PARAMI HALA VERMEDİLER"

Sinan Aygün, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın açıklamasının aksine mahkemenin el koyduğu paranın da hala iade edilmediğini belirterek, "Parayı verdiler ama karşılığında teminat ver dediler. Arsalarımın, dükkanlarımın üzerine ipotek koydular. Paramı, bu ipotekler karşılığı aldım" dedi.

Ergenekon davasının hüküm kararında da söz konusu paranın müsadere edilmesine, yani devletçe el konulmasına karar verildiğini de hatırlatan Aygün, bu kararın hakkındaki MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporunun gecikmesi nedeniyle alındığını, Yargıtay'da yapılacak temyiz duruşmasında para konusunda da itirazda bulunacaklarını anlattı.

Aygün şöyle konuştu;
"Hakkımdaki MASAK raporu çok geç geldi. Ben de zaten raporu çok geç alabildim. Raporda üç unsur yer alıyor:
1- Sinan Aygün'ün mal varlığı bu yakalanan paranın kat be kat üstündedir,
2- Sinan Aygün'ün kasasına, inceleme süresince bu paranın çok üzerinde para giriş çıkışı olmuştur,
3- Ergenekon terör örgütünden yargılanan 265 tane isimden hiçbirine Sinan Aygün'den ne havale, ne virman, ne EFT, ne de nakit akışı tespit edilememiştir. Sinan Aygün'ün mali durumu bu paranın çok çok çok üzerindedir."

Haberin Devamı

Bu rapora rağmen paranın kendisine iade edilmediğini tekrarlayan Aygün, şöyle dedi:
"34 yıldır ticaret yapan, hakkında 300 sayfalık MASAK raporu olan kişiyle, devlet memurunu nasıl karşılaştırırsın?"

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Bir bankanın genel müdürü, aldığı maaş, sarf ettiği para bellidir. Herhalde bankada toplanan tüm mevduatı evine getirmiş saymamak lazım. 'Evinde veya iş yerinde para bulundu' derken, benim aklıma Sinan Aygün geliyor. Orada da, 2 buçuk, 3 trilyon civarında bir para bulunmuştu. Sonradan zannediyorum para kendisine iade edildi. Kendisine ait suçlamayla ilgilisi olmadığı anlaşıldı. Sayın Aygün, bu konuda aklanmış sayılabilir



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!