Sinagogda yangın anonsu korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Sinagogda yangın anonsu korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 11:38

İzmir'in Konak İlçesi Anafartalar semtinde kullanılmayan boş sinagogda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Polis ekibinin ‘sinagog yanıyor’ telsiz anosu üzerine, kundaklandığını düşünen birçok polis şefi olay yerine geldi.

Uçucu maddde bağımlılarının çıkardığı üzerinde durulan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Bugün saat 02.30 sıralarında 920 sokak 23 numarada bulunan ve ibadete kapalı olan tarihi Bet-ylel Sinagogu'nda yangın çıktı. 18'inci yüzyılda yapılan ve kullanılmayan sinagogtan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede yangın yerine gelen çok sayıdaki itfaiye ekibi, su sıkarak yangını kontrol altına almaya çalıştı. Alevlerin sinagogun yanındaki ahşap binalara sıçramaya başlaması üzerine polis bu evlerde kalan vatandaşları tahliye etti. Yangında, sinagogun sağında bulunan ve Artı Reklam'a ait olan işyeri ile boş bir bina da hasar gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, yangın yerine gelerek söndürme çalışmalarını yönetti. Yaklaşık bir saat süren yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınıp, söndürüldü.

ANONS EMNİYETİ HAREKETE GEÇİRDİ

Yangını ilk gören polis ekibinin telsizden ‘Sinagog yanıyor’ diye anons etmesi, İsrail'in Lübnan'a ve Filistin'e saldırıları nedeniyle sabotaj ihtimalini akla getirince emniyette hareketli anların yaşanmasına neden oldu. İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Kamil Karabörk, Konak İlçe Emniyet Müdürü Şemi Albat, Bornova İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aydın ile birlikte Terör, Güvenlik ve Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli birçok ekip yangın yerine geldi. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da telefonla yangın hakkında sürekli bilgi aldı.

Yangının ibadete kapalı olan sinagogta çıktığını belirten Terörle Mücadele Şube Müdürü Kamil Karabörk,“Yangının çıkış nedeni yapılacak incelemelerden sonra beli olacak. Ancak bu sinagog ibadete kapalı. Kapı ve camları kırık. Kimsesizler kalıyor. Yangının burada yatan madde bağımlıları tarafından çıkarıldığını düşünüyoruz” dedi.
Yangın ile ilgili soruşturmanın sürdürdüldüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!