Simitis: Kıbrıs`ta bir yol açıldı, olumlu karşılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Simitis: Kıbrıs`ta bir yol açıldı, olumlu karşılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 16:55

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile Rum Yönetimi Lideri Glafkos Klerides`in bugün yaptıkları görüşmeye değinen Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis, ``Kıbrıs`ta bir yol açıldı, olumlu karşılıyoruz`` dedi.

Haberin Devamı

CumhurbaÅŸkanı DenktaÅŸ`ın kısa bir süre öncesine kadar, ÅŸartları kabul edilmediÄŸi takdirde görüşmeyi reddettiÄŸini belirten Simitis, bu açıdan ortada bir ilerleme olduÄŸunu vurguladı.Â

Simitis, şunları söyledi: "Bu ilerlemenin yanı sıra görüşme iyi bir ortamda gerçekleşti ve tekrar görüşme için mutabık kalındı. Kıbrıs`ta kısa zaman zarfında çözüm bulunacağı gibi bir ilüzyon içinde değilim ama bir yol açılmıştır ve olumlu karşılıyoruz."

Sorular üzerine Türkiye ile ilgili konularda ne iyimser ne de kötümser olduÄŸunu söyleyen Simitis, Türkiye`nin çıkarlarını en iyi birbiçimde korumaya ve en fazla avantajı elde etmeye çalıştığını kaydetti. Simitis, ``Ama, Türkiye bunu yaparken, bazı konular birbirleriyle çeliÅŸiyor. Hem Kıbrıs`ın kuzeyini ilhak edeceÄŸini, hem de AB üyeliÄŸini istediÄŸini söylemek birbiriyle baÄŸdaÅŸmaz. Biz Helsinki`de Türkiye`nin Kıbrıs sorununun çözümü için katkısını istemiÅŸtik. Bugünkü görüşmeyle bunu bir ölçüde baÅŸardık`` diye konuÅŸtu.Â

Öte yandan, bir soru üzerine AB ile Türkiye arasında bir Ege sorunu bulunmadığını söyleyen Simitis, Türkiye`nin gri bölgeler gibi sorunlardan bahsettiğini ve iddia sahibinin, çözüm bulamıyorsa konuyu Helsinki kararlarında aday ülkeler için öngörüldüğü gibi Uluslararası Lahey Adalet Divanı`na götürebileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!