Şimdi yaz okulu zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi yaz okulu zamanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çocuklarının yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmek isteyen aileler, artık yaz okullarını tercih ediyor. Yaz okullarında İngilizce'nin yanı sıra binicilik, bale, golf gibi çeşitli alanlarda beceriler geliştiriliyor.

Okullar tatile girdi. Yüzlerce aile çocuğunun 2. aylık zamanını en iyi değerlendirecek alternatifler arıyor. Yazın ne yapacağına karar vermek için zorlanan ailelerin birçoğu 'Tatil mi, İngilizce mi' sorusunu kendine sorar.

Özellikle yurt dışındaki yaz okullarında 12 yaş üzerindeki çocuklar hem İngilizce öğreniyor, hem de ilginç etkinliklerle zamanını geçiriyor.

Binicilikten, aşçılığa, tekstilden, su sporlarına kadar birçok etkinlikle İngilizce'yi birarada sunan yaz okulları, geniş bir yelpazede eğitim veriyor. 3 ya da 4 haftalık kurslarla yalnızca İngilizce öğrenmekle yetinmeyip, çeşitli aktivitelere katılan öğrenciler hem tatil, hem de eğitim yapacaklar.

HEM EĞİTİM, HEM EĞLENCE

Bilmerk Eğitim Direktörü Nilüfer Devecigil, Amerika'daki ilginç yaz okullarıyla ilgili bilgi verirken, programların bazılarında öğrencilerin sabah İngilizce derslerini aldığını, öğleden sonra kampçılıktan, biniciliğe kadar birçok etkinliğe katılabileceğini belirtiyor. Devecigil, diğer bir programda ise hafta için İngilizce gören öğrenciler, hafta sonu aktivite programına katılabiliyor.

English Plus programlarının yoğun İngilizce dersinin yanı sıra bu tür etkinliklerle birleştirildiğini söyleyen Devecigil, kursların 3 ya da 4 hafta sürdüğünü belirtti.

KISITLI BÜTÇESİ OLANLARA

Bu programların fiyatlarının havaalanından transfere, İngilizce derslerinden kullanılan materyallere, barınmadan yiyecek ve çeşitli akitivitelere kadar birçok sertifikayı da kapsadığını vurguladı. Devecigil, kısıtlı bütçesi olup İngilizcesini pekiştirmek isteyen öğrencilere yönelik yaz okulları, Türk öğrencilerin hem Amerika'yı görmelerini, hem de eğlenmelerini sağlamak için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Barınma için uygun fiyatlı oteller seçildiğini ve genelde 2'şer kişilik gruplar halinde kalındığını belirten Devecigil, programların yetişkinlerden çok gençlere yönelik olduğunu söyledi.

The College Of

St.Mark St.John: Plymouth

İngilizce + çeşitli sporlar: 2 haftalık kurslar. Gündüzleri haftada 15 saat İngilizce, öğleden sonraları günde 2 saat boyunca, voleybol, basketbol, dans, aerobik, futbol, hokey, tenis, squash sporlarından birden fazla tercih yapılabilir. Gerekli malzemeler okul tarafından veriliyor.

İngilizce + binicilik: Sabahları okulda İngilizce eğitiminden sonra her gün 2 saat binicilik eğitiminin verildiği bir program. Gerekli malzemeler okul tarafından sağlanıyor.

İngilizce + siyah beyaz fotoğraçılık: İngilizce derslerinin yanı sıra öğrencilerin kendi çektiği fotoğrafları kendilerinin basma imkanı öğretiliyor. Deneyimli hocaların denetimindeki programa 35 mm.lik kamera ile gidilmesi öneriliyor.

İngilizce + çizim ve resim: 2 haftalık bir kurs. İngilizce derslerini takiben değişik konularda eğitim veriliyor.

İngilizce + mücevher yapımı: İngilizce derslerini takiben her gün 2-3 saat gerekli aletleri kullanmayı, kendi tasarımlarını oluşturmak öğretiliyor. Programa katılanlar tahta, gümüş, plastik, seramik gibi değişik materyallerin farklı eserler oluşturmanın heyecanını tadıyor.

İngilizce + tekstil: İngilizce'nin yanı sıra yeni fikirler geliştirmek, bunları uygulamak ve kumaş boyama, nakış, el ve makine teknikleri gibi bilgiler veriliyor.

International House International

Language Centers:

İngilizce + tennis:

Londra'nın güneydoğusundaki Hastings'de yer alıyor.

12-17 yaş grubundakilere hitap ediyor.

Konaklama aile yanında olup, yalnızca yaz ayları süresince veriliyor.

İngilizce + binicilik:

Londra'nın güneybatısındaki Hereford'da yer alıyor.

12-17 yaş grubuna

hitap eden aile yanında konaklama

imkanı veriliyor.

İngilizce + su sporları:

Londra'nın güneyindeki Isle of Wight'te yer alıyor.

12-17 yaş grubu arasındakilere hitap ediyor. Konaklama isteğe bağlı değişiyor. Öğrenciler

yelken, kano ya da sörf sporları ile ilgilenebilir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!