Şimdi de şehit cenazesine gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de şehit cenazesine gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 00:00

MHP ile tokalaşarak uzlaşma görüntüsü veren, ardından "Milli takımın maçlarına gidebiliriz" açıklamasıyla dikkat çeken DTP, üçüncü açılım olarak "şehit cenazelerine gitmeyi" tartışıyor.

"Şehit cenazelerine katılma" önerisi, cezaevindeyken milletvekili seçilen İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’den geldi. Tuncel’in Milliyet’e verdiği demeçte, "Eğer gerçekten çözüm için oradaysanız ve bunu karşınızdakine de hissettirirseniz size kapısını mutlaka açıyor. Biz bu anlayışla asker cenazelerine de katılmayı istiyoruz" sözleriyle dile getirdiği öneriyi parti şöyle değerlendirdi:

İnsani bir tavır

Selahattin Demirtaş (Grup Başkanvekili): Şehit cenazelerine katılmak son derece insani bir tavırdır. Ancak şehit cenazelerinin siyasi istismar konusu yapılması nedeniyle bu tür cenazelere katılmaların provakatif ortamlara sebep olacağı kaygısını taşıyoruz. Bu tablo ortadan kalkarsa katılmayı isteriz.

Ne gerekirse yaparız


Fatma Kurtulan (Grup Başkanvekili): Ülkemizde akan kanın kime ait olduğu önemli değil. Tabuttaki gencin Edirneli, Karslı, Ankaralı olması farkeder mi? Ölen gençler için yüreğimiz yanıyor. Kanın durması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

Altyapısı oluşmalı

Sırrı Sakık (TBMM İdare Amiri): Bütün ailelerin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Askerin ölümünden kim haz alabilir?. Şehit cenazelerine gitmemek gibi bir durum yok. Ama Başbakan ve Abdullah Gül’ün bile nasıl saldırıya maruz kaldıkları ortada. Türkiye’de herşeyin altyapısını oluşturmak lazım.

Grup değerlendirir

Hasip Kaplan (Şırnak): Amacımız toplumu germeden böyle bir ortamı sağlayarak olumlu bir adım atabilmek. Provokasyona açık koşulların ortadan kaldırılması gerekir. Grup değerlendirir.

Muhatabımız parlamento

TERÖRİSTBAŞI
Abdullah Öcalan’ın, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile tokalaşmasını, "Palyaço siyaseti" olarak nitelendirmesine DTP’liler açıkça yanıt vermezken, "Muhatabımız parlamento" demekle yetindiler. TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık’ı da "Milli maçlara gideriz" açıklaması nedeniyle "Böyle siyaset olur mu? Kongre kararı olmadan kendi başına nasıl böyle konuşulur?" sözleriyle eleştiren Öcalan’ın açıklamalarına yönelik temkinli davranış, DTP kulislerinde "İmralı sessizliği" olarak nitelendirildi. DTP milletvekillerini bir bölümü DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’le bir araya gelerek değerlendirme yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!