Åžimdi de dernek kurdular

Güncelleme Tarihi:

Åžimdi de dernek kurdular
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 17:09

Suudi Arabistanlı 15 kadın akademisyen "Medyada İffeti Destekleme Derneği" adlı bir dernek kurdu.

Haberin Devamı

OLAY DÄ°ZÄ°DEN FOTOÄžRAFLAR

Arap dünyası, uydu antenleri sayesinde evlerine giren yabancı yayınların, geleneksel değerler üzerindeki olumsuz etkilerini tartışıyor.

Arap dünyasında yabancı yayınlar uydudan izleniyor
 
Bu coğrafyada popüler olan başta Gümüş olmak üzereTürk dizilerinin de, bu çerçevede eleştiri topladığı biliniyor.

Suudi Arabistan'da bir grup kadın akademisyen, bir sivil toplum örgütü oluşturarak, cinsellik içeren ve aile değerlerini zedelediği düşünülen programlara yer verilmemesi için uydudan yayın yapan şirket yöneticilerine çağrıda bulundu.

Kısa bir süre önce de ülkenin başyargıcı, programlarında değişikliğe gitmemeleri durumunda bu kanalların yöneticilerinin ölümle cezalandırılması çağrısı yapmıştı.

"Medyada İffeti Destekleme Derneği" adlı kuruluş, Suudi Arabistanlı 15 kadın akademisyen tarafından oluşturuldu.

Haberin Devamı

Dernek, uydu kanallarının Arap toplumlarına olumlu ve olumsuz etkileri arasında bir denge oluşturulmasını sağlamaya çalışıyor.

Yasal yollar

İnternet sitelerindeki duyuruda, uydu kanallarının Arap izleyicilere dünya ile ilgili olarak eskiye kıyasla çok daha fazla seçenek ve bilgi sunduğunu belirtiyorlar.

Ancak son yıllarda, aşırı cinsellik içeren yayınların sayısında ciddi bir artış olduğuna işaret ediliyor.

Bundan böyle, ateşli bir şekilde öpüşen ya da birbirini aldatan eşleri gösteren dizilere hoşgörü gösterilmeyeceğinin altını çizen dernek, bunların yayınlanmasını engellemek için tüm yasal yolları kullanacaklarını duyuruyor.

Ölüm cezası

Grup ifade özgürlüğüne saygılı olduklarını da hatırlatıyor, ancak bu özgürlüğü kullananların geleneksel aile değerlerine saygılı olması gerektiğini vurguluyor.

Tartışma sadece Suudi Arabistan'da değil.

Diğer Arap ülkelerinden de, uydu kanallarındaki cinsellik içerikli görüntülere tepki yükseliyor.

Birçok kişi, Suudi başyargıcın uydu kanalları yöneticilerine ölüm cezası çağrısını aşırı bulsa da, çağrısının muhafazakar Arap kamuoyunun görüşlerini yansıttığı düşünülüyor.

 

 


Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!