Şimdi de bikinili defilelere taktı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de bikinili defilelere taktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2002 02:07

TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar, Meclis'e ait milli saraylarda bikinili defile yapılmamasını istedi. Çakar'ın gerekçesi ise "Bikinili kadın görüntülerinin saraylarımıza yakışmaması..."

Önce kadın gazetecilerin etek boyları, ardından da Salkım Hanım'ın Taneleri filmi ile uğraşan TBMM'nin MHP'li İdare Amiri Ahmet Çakar, bu kez de milli saraylarda yapılan ‘bikinili defilelere’ taktı.

Çakar, TBMM'ye bağlı milli saraylara ait salonlarda ‘‘bikinili defile’’ yapılmamasını istedi. TBMM Başkanlık Divanı'nın önceki günkü toplantısında, Meclis'e bağlı milli saraylar, köşkler, kasırlar için uygulanan ziyaretçi giriş ücretleri artırıldı.

Yeni ücret düzenlemesinin gündeme geldiği sırada, TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar, milli saraylara bağlı yerlerde ‘‘bikinili’’ kadınların boy göstermesini eleştirdi. Çakar, ‘‘Milli saraylarımızda bikinili kadınlar defile yapıyor. Bu görüntüler saraylara yakışmıyor. Bunun engellenmesi lazım’’ önerisinde bulundu. Ancak, Çakar'ın önerisi ne TBMM Başkanı Ömer İzgi ne de diğer üyelerden destek gördü. Bu konu tartışılmadan kapandı ve sadece ücret artışı sağlandı.

Çakar son olarak da TRT'de yayınlandıktan 3 ay sonra Salkın Hanım'ın Taneleri filmiyle ilgili eleştirilerde bulunmuş ve filmin senaryolaştırıldığı kitabın yazarı Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ve TRT yönetimiyle tartışmaya girmişti.

Etek boyu da sorun olmuştu

TBMM'de sık sık gündeme gelen Çakar, daha önce kadın gazetecilerin etek boylarını sorun ederek, dizüstü etek giyen gazetecilere kulislerin yasaklanmasını istemişti. Çakar, bir süre önce de kulislerin gazetecilere kapanması girişiminde başı çekmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!