Şimdi biz konuşacağız

Güncelleme Tarihi:

Şimdi biz konuşacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 00:00

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Paris ziyareti, Paris’te Ermeni ve Azerbaycan Türkleri’nin eylemlerine sahne oldu.

Haberin Devamı

“Karabağ’a özgürlük”, “Hocalı katliamını unutmayacağız” sloganları atıldı. Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, “Biz bugüne kadar sesimizi çıkarmadık, Avrupa bizi değil, Ermenistan’ı dinledi. Şimdi biz de konuşacağız” dedi. Yaklaşık 2 saat süren eylemde, şehitler için saygı duruşu yapıldı ve Azerbaycan Milli Marşı okundu. Azerbaycan’ın ünlü yazar ve şairi Sabir Rüstemhanlı’nın da aralarında olduğu konuşmacılar “Geçmişte Asala terör örgütü katillerini Erivan’da törenle karşılayan Ermenistan’ın, Azerbaycan subayı Ramil Seferov’un bir Ermeni askerini öldürmekten Macaristan’da yıllarca hapis yattıktan sonra Azerbaycan’a gönderilmesinden dolayı İlham Aliyev’i eleştirmesini” protesto etti.

Bakü ve Ankara’ya jest

Ermeni diasporası Hollande’ın ve Fransız İşadamları Derneği’nin Aliyev’le görüşmesini de eleştirdi. Ermeni Dernekleri Federasyonu da, Paris’te Azeri Kültür Merkezi açılmasına tepki gösterdi. Federasyon’un açıklamasında, “Ayrault Hükümeti göreve geldiğinden bu yana, Ankara ve Bakü’ye jestler artış göstermeye başladı. Bakanlar Kurulu’nun, 4 yıldır dondurulan bir dosya olan, Azeri Kültür Merkezi açılması kararını protesto ediyoruz” denildi. Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise “Fransa’nın Minsk Grubu çerçevesinde Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki gerginliği gidermek için çalışacağı” dile getirildi. Ayrıca her iki ülkenin kültürel ve ekonomik olarak daha da yakınlaşması için işbirliğine gidileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Ermenileri kızdırdılar

ÜNLÜ Louvre  Müzesi’nin İslam Sanatları Salonu’nun açılışına davet edilen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva’nın Paris’e gelmesi ve açılışa Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın katılması Ermeni diasporasını kızdırdı. Aliyev’in gelişini protesto eden Ermeni diasporası Azerbaycan Büyükelçiliği önünde eylem yaparken, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden toplanan yüzlerce Azerbaycan Türk’ü de Ermenistan büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!