'Şimdi bir adımımız kaldı'

Güncelleme Tarihi:

Şimdi bir adımımız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 00:43

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik iddialarını sürdürürken “İlk açıklamadan bu yana belirlediğimiz bütün strateji tuttu. Şimdi bir adımımız kaldı” dedi. Kılıçdaroğlu belgeleri kimden aldığı konusunda ise ‘bürokrat’ları işaret etti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul’da ‘Eşitlik Adalet Kadın Zirvesi’ne katılarak Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın sorularını yanıtladı. Arman'ın "Kadınlardan öğrendiğiniz en önemli şey nedir?" sorusuna Kılıçdaroğlu'nun verdiği "susmak" yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu. 

"Man Adası olayı ne kadar önemli?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Vatandaşına dönüp diyeceksin 'vergi ver'. Evde musluğu açtıkları andan itibaren 5 çeşit vergi veriyorlar. Ama Ankara'daki beylerin çocukları Türkiye'de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada bir ahlaki sorun var" diye yanıt verdi. 

"Karşı taraftan gelen belge sahte iddialarına karşı açıklamanız ne?" sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "İlk açıklamadan bu yana belirlediğimiz bütün strateji tuttu. Kim hangi konuşmayı yapacak; o da bizim düşündüğümüz süreç içinde gerçekleşti. Şimdi bir adımımız kaldı. O adımı da bugün-yarın gerçekleştireceğiz. Ondan sonra daha farklı bir şekilde toplumun önüne çıkacağım. Şimdiden bir şey söylemeyeyim ama bir adım kaldı. Bir şey daha olması lazım onu da gerçekleştireceğiz."

‘BELGELERİ FETÖ’CÜLER VERMEDİ’
Kılıçdaroğlu, "Belgeleri verenler kim şeklinde imalar var, bu imalar doğru mu?" sorusuna karşılık "Bunları veren bir insan tabi, uzaydan almadım. Ama bunlar bize geldi diye biz hemen ortalığa çıkmıyoruz. Bakıyoruz, araştırıyoruz, doğrulatıyoruz, konuşuyoruz. FETÖ'cüler mi verdi? Yok efendim ilgisi yok. Bu ülkede bu ülkeyi seven, çıkarlarını savunan milyonlarca insan var. Belgeleri bu ülkeyi sevenler verdi" diye konuştu.  

‘ŞİMDİ ZARRAB DÜŞMAN OLDU’
Kılıçdaroğlu, "Reza Zarrab davasının Türkiye'ye ne zararı olacak?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Haysiyetli insanların Zarrab davasından sonra bulundukları makamlardan ayrılması lazım. Düne kadar Zarrab'ı devlet protokolüne oturttular, 'hayırsever işadamı' dediler. Şimdi Zarrab düşman oldu niçin? İtirafçı oldu. Adam rüşvet vermiş, alanlar da koruyanlar da belli.”

‘TÜRKİYE MESELESİ DEĞİL’
"Bu bir Türkiye meselesi mi? AKP meselesi mi?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: "Hırsızlık meselesi bir Türkiye meselesi değil ki. Hırsızlık olayı var, rüşvet olayı var, her vatandaş hangi partiden olursa olsun bunun bitmesini istiyor. ‘Rüşvet alayım, köşeyi döneyim, devletin makamlarında oturayım kimse bana dokunamaz' anlayışıyla gidilirse, Türkiye'nin sonu felaket olur. Bu olay Türkiye'de oldu, olayı kapatıyoruz, şimdi Amerika'da yargılanıyor. Rüşvet alanlar burada, beni kahreden bu. Ya bu ülkenin mahkemesi, adaleti yok mu? O davalarda 'Burada bir şey yoktur' diyen savcılar, dosyaları kapatan hâkimler, gelecekte çocuklarına hesap veremeyeceklerdir. En ağırı da bu.”

‘ZAMANLAMA TAMAMEN TESADÜF’
Kemal Kılıçdaroğlu, "Zarrab davası ortadayken, Man Adası da burada. İki meselenin birden konuşulması gürültüye gitmesi anlamına gelir mi?" sorusuna ise "Man'ı biz bir zamanlama içinde götürüyorduk. Karşı tarafın vereceği tepkileri düşünerek belirli bir strateji içinde gidiyorduk. Ama biz Amerika'da bu dava ne zaman başlar, ne olur onu bilmiyorduk. Tamamen tesadüf, o davayla da bir ilgisi yok zaten" yanıtını verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!