Silivri Cezaevi'nin yanına adliye

Güncelleme Tarihi:

Silivri Cezaevinin yanına adliye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2013 10:37

Sanık sayısı fazla olan davalar nedeniyle, büyük duruşma salonuna duyulan ihtiyaç üzerine Adalet Bakanlığı'nca Silivri Cezaevi'nin yanında yaptırılan adliye binası hizmete girdi.

Haberin Devamı

Yapımı yaklaşık 1 yılda tamamlanan binada, ilk olarak 111'i tutuklu 205 kişinin yargılandığı, İstanbul 1. "KCK" davası görülüyor.
Binadaki, 310 sanık, 200 avukat, 300 kişilik izleyici ve 30 basın mensubu olmak üzere toplam 810 kişilik büyük salon, Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olma özelliği taşıyor. Salon bin 500 metrekarelik alana inşa edildi.
Toplam 17 bin metrekarelik alanda yapılan adliye binasında ayrıca 155 sanık, 48 avukat ve 127 izleyici olmak üzere 330'ar kişilik 2 duruşma salonu daha bulunduyor. 5 katlı binada, sığınak, nezarethane, baro odaları, kafeterya, basın odası, hakim ve savcı odaları, mahkeme kalemleri, hakim ve savcılar için yemekhane ile kafeterya bulunuyor.
-Cezaevindeki küçük salon kapatıldı
Bu binanın hizmete girmesiyle birlikte Silivri Cezaevi'nin içindeki, 2008 yılında başlayan birinci "Ergenekon" davasının görüldüğü duruşma salonu da kapandı.
Cezaevindeki salonun yetersiz kalması nedeniyle 2009 yılında da cezaevinin bitişiğinde, daha büyük bir salon yapılmış, "Ergenekon" davası bu binada görülmeye başlanmıştı. Cezaevinin spor salonu olarak inşa edilen bu binada, Balyoz Planı" davası da görülmüştü. Bina, "Ergenekon" davasının bitmesinin ardından duruşma salonu olarak kullanılmayacak.
İstanbul'daki kalabalık sanıklı davalar artık, cezaevinin yanındaki adliye binasında görülecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!