Silifke'de 40 bin ton çilek hasadı

Güncelleme Tarihi:

Silifkede 40 bin ton çilek hasadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2007 14:27

Mersin'in Silifke ilçesinde 14 bin dönüm arazide ekimi gerçekleştirilen çilekte, şu ana kadar 40 bin ton ürün hasat edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Silifke Belediyesi Meclis üyeleri Durhasan Akarca, Mehmet Ertansay, Muhasip üye Hasan Gök ile çilek tarlalarında çiftçilerle görüştü.

Can, yaptığı açıklamada, hedeflenen çilek rekoltesinin 56 bin ton olduğunu ve bunun 30 bin tonunun ihraç edilmesinin beklendiğini ifade ederek, şu ana kadar 40 bin ton ürün hasadı yapıldığını, bunun 25 bin tonunun Rusya başta olmak üzere Romanya, Polonya, Litvanya ve Macaristan'a ihraç edildiğini, 15 bin tonunun ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'ya gönderildiğini belirtti.

Üreticilerden, ihraç edilen çileğin 1,20 YTL, iç piyasa için olanının ise 70 YKr'den alındığını ifade eden Can, “Çiftçilerin bahçelerini iki yılda bir yeniden kurması, organik gübre ve frigolu fidan kullanılması nedeniyle, Silifke çileği iri, kaliteli ve yüksek verimli hale geldi. Herkes gönül rahatlığıyla Silifke çileğini yiyebilir. Hasadı yapılan ürünlerin tahlillerinde hormon ve ilaç kalıntısına rastlanmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!