Silgili yerine bilgisayarlı kalem

Güncelleme Tarihi:

Silgili yerine bilgisayarlı kalem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2005 00:00

Günümüzde artık bilgiye ulaşmak gerçekten çok kolaylaştı. Her geçen gün gelişen teknoloji ile bilgi artık çocukların parmaklarının ucunda. Leap Frog firması, 8-13 yaş arası çocuklar için "Fly Pentop Computer" adlı muhteşem bir kalem geliştirdi. Özel bir bilgisayar sistemiyle donatılan bu kalem, birçok eğitici ve eğlenceli sürprizi parmağınızın ucuna getiriyor.

Optik algılayıcılar ve basit bir bilgisayar sistemiyle donatılmış bu kalem kullanıcıyla olan iletişimini sesli olarak sağlıyor. Kalemle özel kağıdı üzerine yazı yazdığınızda ne yazdığınıza bağlı olarak kalem sizinle konuşmaya başlıyor. Örneğin A harfi yazıp bırakırsanız size yapabilecekleriyle ilgili bir mönü sıralıyor. Matematik işlemi yazarsanız sonucu söylüyor, çoktan seçmeli şıkların işaretlenmesine dayalı test benzeri mantık oyunları oynamanızı sağlıyor. Yazdığınız konularda sizi bilgilendiriyor. Hatta ve hatta kağıt üzerine çizdiğiniz müzik aletlerini yine kalem yardımıyla çalabilmenizi sağlıyor. Tek şart, düzgün ve okunaklı bir el yazısı yazmanız.

Bu muhteşem kalem ile çocuğunuzun İngilizce’sini geliştirebilir veya derslerinde yardımcı olması için kullanabilirsiniz. Satış fiyatı 99.99 dolar olan bu kalemi www.liveonthefly. com adresinden, farenizi kalem gibi kullanarak test edebilirsiniz. Daha detaylı bilgiye de www.leapfrog.com adresinden erişebilirsiniz.

Can kurtaran bilgisayar

Yüzme dersi veren okulların boğulma tehlikelerine karşı önlem aldıklarını biliyoruz. Ancak, Poseidon bilgisayar sistemi ile işleri daha da kolaylaşacak. Poseidon adı verilen bilgisayar sistemi, boğulma tehlikesi geçirenleri kurtarmayı amaçlıyor. Havuzun içine yerleştirilen kameralar ile su altında olan biteni görüntüleyip değerlendiriyor. Sistem, sualtındaki alışılmadık hareketleri sürekli kontrol ediyor. Bir tehlike algıladığında ise hemen cankurtaranlara haber veriyor.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/4198874.stm adresindeki videodan da izleyebileceğiniz gibi, kızın hareketsiz biçimde dibe doğru indiğini algılayan kameralardan gelen veriler, bilgisayar tarafından bir boğulma tehlikesi olarak algılanmış. Sistem, on saniye içinde kızın havuz içinde bulunduğu yeri de göstererek tehlikeyi cankurtaranlara haber vermiş. Böylece yaklaşık bir dakika içinde kurtarma gerçekleşmiş. Poseidon, özel durumlarda tehlikeyi kendi kendine algılayabilen ve karar veren bilgisayar sistemlerine güzel bir örnek.

Detaylı bilgi için adres: www.poseidon-tech.com

Hem eğlence hem eğitim

Çocuklarının gelişimini bilgisayar programları desteği ile sağlamak isteyen ebeveynlere bilden.com.tr sitesini öneriyorum. Geleceğin neslinin, geliştirdikleri programlar ile yetiştirilmesini hedefleyen site üzerinden 50’den fazla CD’ye ulaşmak mümkün. Site üzerinden satışı yapılan CD’ler 3-15 yaş grubuna hitap ediyor. Site üzerinden hem oyun hem de öğretici CD’lere ulaşabilir, site üzerinden alışveriş de yapabilirsiniz. Ürünlere ayrıca, sitede yer alan "satış noktaları" bölümünden seçeceğiniz alışveriş merkezlerinden de ulaşabilirsiniz. Siz de çocuğunuzun eğitiminde teknolojiden faydalanmak isterseniz bilden.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!