Silahına polis el koydu

Güncelleme Tarihi:

Silahına polis el koydu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 01:21

İSTANBUL’da düzenlenen sahte silah ruhsatı operasyonunda önceki akşam gözaltına alınan Faruk Süren, şüpheli olarak ifade verdi.

Süren, emniyetteki sorgusunda, çetenin elebaşı olduğu iddia edilen iş adamı Okan A. ile 4 av tüfeği ve bir tabancasının ruhsatı için iki kez telefonla görüştüğünü söyledi. Yaklaşık 1.5 saat sorgulanan Süren, “Okan A.’yı şahsen tanımıyorum. Hiç yüz yüze görüşmedim. Benim belgelerimle sahtecilik yaptıysa, Okan A.’dan şikayetçiyim” dedi. Süren’in tüfeklerine el konulmazken, tabancasına el konuldu. Tabancanın geri verilip verilmeyeceğine soruşturma sonunda karar verilecek.
50 kişi sorguda
İddiaya göre, elebaşılığını polislikten atılma Okan A.’nın yaptığı çete, silah ruhsatı için başvuran iş insanlarından habersiz, onlar üzerine paravan şirket kurdu. Birçok kişi bu şirketlerde müdür ve başka bir yetkili olarak gösterildi ve ruhsat verildi. Üzerine şirket kurulan iş insanlarına yüklü miktarlarda cezalar kesilince, birçoğu çeteden şikayetçi oldu. Gözaltına alınan 50 kişinin emniyetteki sorguları sürerken, emniyete çağrılarak ifadeleri alınanların sayısı da 100’ü geçti. Soruşturma kapsamında çetenin ruhsat aldığı 900 kadar kişinin ifadesi alınacak. Aynı soruşturma kapsamında İzzet Yıldızhan ve Volkan Konak’da emniyette şüpheli olarak ifade vermişlerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!