Silahın sözcüsü

Güncelleme Tarihi:

Silahın sözcüsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 00:00

Mavi Marmara baskını dolayısıyla özür dileyen ve Türk hükümeti ile ölenlerin ailelerine ödenecek tazminat miktarını belirlemek için masaya oturan İsrail’in Ankara Büyükelçiliği, ilişkilerin normalleşmesi için bir adım daha attı.

Haberin Devamı

İsrail’in bağımsızlığının 65’inci yıldönümü dün Ankara’da düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Geçen yıl “bu bir zorunluluk ya da şart değil” açıklamasıyla Milli Gün Resepsiyonu’nda Türk bayrağına ve İstiklal Marşı’na yer vermeyen İsrail’in Ankara Büyükelçiliği bu yılki resepsiyonda tutumunu değiştirdi.

HÜKÜMET RESEPSİYONDA YOKTU

Maslahatgüzar Yosef Levi Sfari’nin evsahipliği yaptığı resepsiyona hükümeti temsilen kimse gelmezken CHP’den Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk katıldı. Dışişleri Bakanlığı’ndan ise sadece Protokol Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Özçuhadar katıldı. Akil İnsanlar Heyetinden Doğu Ergil’in de katıldığı resepsiyonda çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi de hazır bulundu. Resepsiyonda İstiklal Marşı ve İsrail Marşı’nın okunmasının ardından pastayı Levi Sfari, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Moşe Kamhi ve Büyükelçilik Basın Sözcüsü Nizar Amir birlikte kesti.

Meclis’te ‘kaçıncı eş olurdun’ kavgası

CHP’li Kamer Genç’in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik, “Atatürk bu Cumhuriyeti kurmasaydı siz hangi devletin vatandaşıydınız, hangi tarikat mensubu kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz” sözleri Meclis’i karıştırdı. Mevzuattaki “özürlü, sakat ve çürük” ifadelerinin “engelli” olarak değiştirilmesini öngören tasarının dün akşamki görüşmelerinde yaşanan tartışmada milletvekilleri birbirinin üzerine yürürken, Genel Kurul’a da bir saate yakın ara verildi. Genç salondan ayrılırken, Şahin ve AK Partili kadın vekiller Mumcu’nun odasına giderek uzun süre görüştü. AK Partililer, Genç’in özür dilemesini ve kınanmasını istediler. Mumcu da Genç’e kınama cezası verilmesini önererek oya sundu. Oylama sonucunda Genç’e kınama cezası verilirken, Şahin de, “Ne kadar korkak ve yüreksiz olduğunu da göstermiştir buraya gelmeyerek” dedi. ANKARA

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!