Siirt'te siyasi parti ve derneklere operasyon: 8 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Siirtte siyasi parti ve derneklere operasyon: 8 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 10:25

Siirt'te polis, HDP, DBP, İHD ve MEYA-DER'lilere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 8 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Siirt Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce, bugün sabah saatlerinde HDP, DBP, İHD ve MEYA-DER üye ve yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda söz konusu parti ve derneklerin üye ve yöneticisi 8 kişi evlerinde gözaltına alındı. Polis, daha sonra DBP ve İHD binalarına gelerek, arama yaptı. HDP Siirt Eş Başkanı Abdullah Çetin, operasyonda İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu, HDP disiplin kurulu üyesi Selman Erdemci, DBP çaycısı Mesut Danış, Siirt Belediyesi basın personeli Ekrem Tatlı, İHD Şube Başkanı'nın kardeşi Ferhat Aksu, DBP yöneticisi Refik Kaçar, DBP eski yöneticisi Kadriye Cengiz ve İHD yöneticisi Azad Taş'ın gözaltına alındığını belirtti.
Polis, DBP il binasındaki aramalarını sürdürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Siirt Valiliği, sabah saatlerinde DBP ve İHD Siirt Şubesi’ne düzenlenen eş zamanlı operasyon ile ilgili yaptığı yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, şöyle denildi:
"Bugün sabah saatlerinde, PKK/KCK silahlı terör örgütüne finans sağlayan, yardım ve yataklık yapan, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütüne eleman temini içerisinde aktif olarak faaliyette bulunan kişilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 10 kişi gözaltına alınmış, ikamet ve iş yerlerinde arama yapılmıştır. Adli Makamların koordinesinde yürütülen operasyonda, arama yapılan yerler içerisinde DBP il başkanlığı ve İHD Bürosu da bulunmaktadır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!