Siirt'te PKK'ya ait silah ve mühimmat bulundu

Güncelleme Tarihi:

Siirtte PKKya ait silah ve mühimmat bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 15:01

SİİRT’te bir ihbar üzerine Eruh İlçesi yolunda güvenlik güçlerinin yaptığı aramada, PKK’ya ait silah, mühimmat ve yaşam malzemesi bulundu.

Haberin Devamı

Siirt Emniyet Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, ihbarı üzerine, Eruh İlçesi yolu üzerinde, toprağa gömülü, PKK’ya ait çok sayıda yaşam malzemesi ve mühimmat buldu. Bulunan mühhimatların medyaya gösterilmesi sırasında konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, şöyle dedi:

"Eruh yolu üzerinde büyük miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere TEM Şube ekiplerimiz, gelen bir ihbarı değerlendirmişler. Eruh yolu üzerinde jandarmaya ait eski bir arazi üzerinde bina içerisinde, 800 metrekarelik sığınakta mühimmat ele geçirildi. Vatandaşın destekleri bizi mutlu ediyor ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyorum."

Yapılan açıklamaya göre ele geçirilen malzemeler şöyle:

"8 anti tank roket, 1 roketatar silahı, 1 Bixi tüfeği ve çok sayıda mermisi, 2 el bombası, 40 milimetrelik 18 tüfek bombası, 750 gram bomba uzmanları tarafından RDX olduğu düşünülen beyaz renkli toz madde, el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 500 gram kükürt, 8 parça dinamit kartuşu, 15 santim saniyeli fitil, alıcı ve verici olmak üzere 1 adet Tol EGİD anahtar sistemi, güneş enerjisiyle çalışan şart aleti, el telsizi, 6 pil (telsizle irtibatlı), 1 el elektronik cihaz, 1 sis kutusu, 6 elektrik jak, 1 şart aleti, 1 küçük ocak, 2 tüp, 2 pil, muhabere içerikli örgütsel doküman, kayışlı çanta."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!