Siirt'te müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

Güncelleme Tarihi:

Siirtte müdür yardımcısı görevden uzaklaştırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 14:33

Milli Eğitim Bakanlığı, Siirt'te yaşanan cinsel istismar olayında adı geçen okulun müdürünün görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Siirt'in  Pervari ilçesinde 15 Nisan 2009'da okul dışında meydana gelen olayın ortaya  çıkmasının ardından 29 Nisan 2009'da iki bakanlık müfettişinin  görevlendirildiğini, olayda ihmali bulunan okul müdürü, müdür başyardımcısı ve  müdür yardımcıları hakkında disiplin ve idari yönden çeşitli cezalar  uygulandığını, okul müdür vekili ile iki yardımcısının görevden alındığını bildirdi.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yazılı açıklamada, bugün  bir gazetede “Müfettişler de bir yıl sonra gitti” başlıklı haber yayımlandığı  belirtilerek, “haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı, yanlış bir kurguyla  oluşturulduğu” kaydedildi.

Haberde, “(Nitelikli cinsel istismar) olayı ile ilgili konuyu araştırmak  üzere Milli Eğitim Bakanlığının geç hareket ettiği ve müfettişleri bir yıl sonra  Siirt'e gönderdiğinin iddia edildiği” belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Siirt Merkez Gazi İlköğretim Okulu'nda çalışan rehber öğretmenimizin  gayretleriyle 13 Nisan 2010 tarihinde ortaya çıkan bu cinsel istismar olayının  ardından okul müdür yardımcısı F.K hakkında ilköğretim müfettişleri tarafından  aynı gün (13 Nisan 2010) hemen bir disiplin soruşturması açılmış ve söz konusu  kişi görevden uzaklaştırılmıştır. F.K hakkındaki Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca  başlatılan adli soruşturma da devam etmektedir. Ayrıca, bununla yetinilmemiş  Sayın Bakanımızın talimatıyla bir ekip kurulmuş, Rehberlik ve Danışma Hizmetleri  Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ile biri kadın olmak üzere iki Bakanlık  müfettişi konuyla ilgili görevlendirilmiştir.
Siirt'in Pervari ilçesinde 15 Nisan 2009'da okul dışında meydana gelen  elim vakanın ortaya çıkmasının ardından ise Bakanlık makamının 29 Nisan 2009  tarihli 3970 sayılı olurları ile Teftiş Kurulu Başkanlığınca iki Bakanlık  müfettişi görevlendirilmiş, okul yöneticileri ve öğretmenlerinin idari açıdan  olaya tesir edebilecek düzeyde bir kusur, kasıt veya ihmallerinin olup olmadığı  disiplin yönünden soruşturulmuştur. İhmali bulunan okul müdürü, müdür  başyardımcısı ve müdür yardımcıları hakkında disiplin ve idari yönden çeşitli  cezalar uygulanmış ve okul müdür vekili ile iki yardımcısı görevden alınmıştır.  Olayın adli boyutu ise Siirt Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde  yürütülmektedir. Bu konu hakkındaki tüm detaylar da 26 Nisan 2010'da bizzat Sayın  Bakanımız tarafından kamuoyuna duyurulmuştur.”

Haberin Devamı

ESKİ MÜDÜR VEKİLİNE DE UZAKLAŞTIRMA

Haberin Devamı

Bu arada Siirt'teki cinsel istismar olayıyla ilgili iki ayrı okulda müdür olarak  görev yapan eski müdür vekili ile eski müdür yardımcısı, ihmalleri görüldükleri  iddiasıyla açığa alındı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!