Sigorta maddesi 338 oy ile geçti

Güncelleme Tarihi:

Sigorta maddesi 338 oy ile geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Anayasa paketinde ilk tur oylamanın son gününde “mevcutlu oy” tartışması sürdü.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, gruplar halinde oy kullanmamaları ve kabinde vicdanlarıyla başbaşa kalmaları konusunda iktidar milletvekillerini uyardı. TBMM Genel Kurulu’nda dün parti kapatmayı zorlaştıran hükümlerin, Anayasa Mahkemesi’nde halen görüşülen davalara ve referanduma kadar geçecek süreçte açılması olası davalara da uygulanmasını düzenleyen 26. maddenin geçici 18. maddesi, 338 oyla kabul edildi. 408 milletvekilinin katıldığı oylamada 70 ret oyu kullanıldı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, “Bu madde AKP’nin kapatılmaması için özel yönetmelik maddesidir” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, bu eleştiriye, “Bir cumhuriyet başsavcısına ülkenin bölünmez bütünlüğü ile ilgili güveniyoruz da Meclis’e niye güvenmiyoruz? Cumhuriyetin koruyucusu mahkemeler değil Türk milletidir” yanıtını verdi. Kamer Genç, 12 Eylül 1980 sonrası Danışma Meclisi üyesiyken Anayasa’nın ikinci oylamasında ret değil çekimser oy verdiğini söyleyen Burhan Kuzu’ya tepki gösterdi.

26. madde geçti

26. maddeye bağlı geçici 19. maddesi 336 oyla kabul edildi. 409 milletvekilinin katıldığı oylamada 71 ret oyu verildi. Bu maddeyle Anayasa Mahkemesi’nin üye sayısı 11’den 17’ye çıkarılırken mevcut yedek üyeleri ‘asıl üye’ sıfatını kazanacak. 26. maddeye bağlı geçici 20. madde ise 337 oyla geçti. 70 ret oyu verilirken

1 üye çekimser kaldı.

Bu madde, HSYK’nın yeni yapılanması kapsamında 30 gün içinde üye seçimi yapılmasını öngörüyor. Bu 3 geçici maddeyi içeren çerçeve 26. madde ise 338 oyla kabul edildi. 70 ret oyu çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!