Sığınma evleri 17 bin kişiye yuva oldu

Güncelleme Tarihi:

Sığınma evleri 17 bin kişiye yuva oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 00:00

Türkiye’de son derece yaygın olan aile içi şiddete maruz kalan kadınların rehabilite edilebilmesi amacıyla kurulan kadın sığınma evlerinden 18 yılda 10 bin kişi yararlandı.

TÜRKİYE genelindeki 54 kadın sığınma evinde 18 yılda yaklaşık 10 bin kadın ve yedi bin çocuğa hizmet verildi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış’ın verdiği bilgiye göre, SHÇEK bünyesinde 29, diğer kurumlara ait 25 olmak üzere Türkiye genelinde 54 kadın sığınma evi bulunuyor. SHÇEK bünyesindeki sığınma evlerinin aynı anda 634 kadına hizmet verebiliyor. Barış, diğer kurumlara ait sığınma evlerinin kapasitesinin ise 1328 olduğunu ifade etti. Sığınma evlerinde hizmet verilen kadınlardan 1590’ına da iş bulunmuş durumda. Barış, şunları söyledi:
“Şiddete muhatap olmuş ve kurumumuza sığınan kadınlarımızı koruyoruz. Sığınma evlerinde kadınların her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. Burada hiç bir sıkıntı yaşamıyorlar, onları kesinlikle koruyoruz. Ancak, şiddet gören kadınları bizim tek tek gidip bulmamız mümkün değil. Onlara yardım edebilmemiz için bize başvurmaları gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!