Sığınma evinde fuhuş operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Sığınma evinde fuhuş operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2005 02:10

Ankara Valisi Kemal Önal, Çocuk Eğitim ve Tedavi Merkezi’ne (ÇETEM) sığınan kadınların fuhuşa sürüklendiği iddiaları üzerine operasyon yaptırdı. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda Müdür İlhan Keyvanoğlu başta olmak üzere, 17 kişi gözaltına alındı. Mahkeme beş kişiyi serbest bıraktı.

ANKARA Çocuk Eğitim ve Tedavi Merkezi’ndeki (ÇETEM) fuhuş iddiaları merkezde kalan G.T., Ö.B. ve D.E. kadınların şikayeti üzerine başlatıldı. İddiaların odağındaki Müdür İlhan Keyvanoğlu’nun ÇETEM’de göreve başlamadan önce Ankara Valiliği’nin parasal işlerine baktığı, ancak kasada açık çıkması üzerine, sığınma evi müdürlüğüne tayin edildiği öğrenildi. İddialara göre Müdür İlhan Keyvanoğlu, ÇETEM’e sığınan kadınlara önce kendisi tacizde bulunup ilişkiye giriyor, ardından da bazı kadınları sığınma evini ‘üs’ olarak kullanan fuhuş tacirlerine gönderiyordu.

İddialar arasında ‘S’ ve ‘R’ isimli iki kadının müdürden hamile kalarak düşük yaptığı, bir başka kadının ise Ankara’daki pavyonlara satıldığı yer alıyor. ARENA’nın görüştüğü kadınlardan S.S, Müdür Keyvanoğlu’nun yatak odasından bir kadınla çıkarken görünce susması için kendisine para verildiğini, Müdür Yardımcısı Uğur Taşdelen’nin ‘Metresim ol’ teklifini reddettiği için de dayak yediğini öne sürdü.

Sığınma evi mağdurlarından Ö.B. de Müdür İlhan Keyvanoğlu’na metreslik yaptığını, ancak başka kadınların varlığını öğrenince intihara kalkıştığını iddia etti. Operasyonda gözaltına alınan Müdür İlhan Keyvanoğlu ise polise verdiği ifadede, ‘Eşimden boşandım. Hiçbir kadınla ilişkim yok. Suçlamaların tümü asılsızdır ve iftiradan ibarettir’ dedi. Müdür yardımcısı Uğur Taşdelen de suçlamaları kabul etmeyerek tümünün iftira olduğunu söyledi.

İŞTE 4 KADINDAN ŞOKE EDEN İDDİALAR

G.T: Kocam beni dört çocuğumla sokağa atınca ÇETEM’e sığındım. İlerleyen zamanlarda müdürün bazı kadınlarla ilişkisi olduğunu öğrendim. O kadınlar arasında hamile kalanlara düşük yaptırıldığı ve fuhuşa sürüklendiği söyleniyordu.

D.E: Ben müdür beyi yatak odasından bir kadınla çıkarken gördüm. Susmam için bana para verdi. Vermeye devam edince korktum almadım. Kendisi bana bir şey yapmadı ama, yardımcısı U. tarafından taciz edildim. Beni evine davet etti. Metresi olmamı teklif etti. Reddedince beni odasına çekti, tokatlayarak ‘Senin sahibin artık benim’ diye dövdü.

Ö.B: Kendimi yalnız ve çaresiz hissettiğim bir dönemde Müdür İlhan Keyvanoğlu bana ilgi gösterdi. Beni karısı gibi yanında gezdirmeye başladı. Giysiler aldı. Sevgilisi olduğumu diğer kadınlara söylememem için sıkı sıkı tembihlerdi. Ama diğer kadınlarla da aynı şekilde yaşadığını öğrenince dünyam yıkıldı.

S.S: Müdür İlhan Keyvanoğlu’nu sığınma evinde bir kadınla birlikte yatak odasında çıkarken gördüm. Bana ‘Al çocuğunun ihtiyaçlarını karşıla’ diye 75 milyon lira verdi. İki gün geçince 100 milyon lira daha verdi. Sus payı veriliyor diye korktum almadım.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!