'Sigarayla etkin mücadele' Meclis Komisyonu'ndan geçti

Güncelleme Tarihi:

Sigarayla etkin mücadele Meclis Komisyonundan geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 18:03

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda sigarayla daha etkin mücadele kapsamındaki kanun teklifi kabul edildi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl'ün hazırladığı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapılması hakkındaki kanun teklifi, alt komisyon raporu üzerinden görüşüldü.

Teklifin “yasaklayıcı olmadığını, özgürlüklerin paylaşımı olarak” değerlendirilmesi gerektiğini belirten Erdöl, “sigara içenlerin sigara içme özgürlüğü kadar içmeyenlerin de sigaradan korunma özgürlüğü” olduğunu söyledi. Anavatan Partisi Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, mezarlıkta, gemi güvertelerinde ve otomobillerde sigara içilmesinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Türkiye'de 22 milyon kişinin sigara kullandığını kaydeden Kurtulmuşoğlu, “Yasalar rijit çıkmaz. Yanlış yapıyoruz. Sigara içenleri de korumalıyız. Yasayı çıkarırken uygulanması için mutedil olunmalı” diye konuştu.

CHP Ordu Milletvekili İdris Sami Tandoğdu, sigara tiryakisi olduğu dönemlerde “Rakısız balık ile sigarasız yaşamayı (ot gibi yaşamak)” şeklinde algıladığını belirtti. Tandoğan, yazdığı 'sensiz de sigarasız da yaşanır' başlıklı şiiri okuyarak, sigarasız da yaşanabileceğini anlattı. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından kanun teklifi komisyonda kabul edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!