Sigaraya karşı kahkaha gazı

Güncelleme Tarihi:

Sigaraya karşı kahkaha gazı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikan Psikiyatristleri Birliği’nin kongresinde yapılan bir açıklamada, insanları güldüren Nitrous Oksit gazının, sigarayı bıraktırdığı belirtildi. Weill Cornel Tıp Okulu araştırmacılarından Dr. Carlo Baykdarian, sigara tiryakilerinin canı şiddetle sigara istedinde Nitrous Oksit gazı koklattı. Yedi denekte oksit koklatıldıktan 3 gün sonra sigara kullanmanın azaldığı, daha ileriki dönemlerde ise yüzde 81 başarı elde edildiği belirlendi.

Antibiyotik yerine patates özü

Bilim adamları, patates özünden çıkardıkları polyphenoloxidase (PPO) enziminin, antibiyotiğe alternatif olabileceğini açıkladı.

Alman Bild der Wissenschaft dergisinde yer alan haberde, antibiyotiklerin bakterileri öldürdüğü, PPO enziminin ise bakterilerin etkili olabilmek için yapması gereken hücrelere kenetlenme işlemini engellediği kaydedildi. Miami Üniversitesi araştırmacılarından Marjorie Cowan, PPO gibi maddelerin, antibiyotiğe karşı günden güne artan bağışıklık sorununun çözümüne yardımcı olabileceğini açıkladı.

Yüksek tansiyonlular tuzu kesin

ABD’deki Yüksek Tansiyon Doktorları Birliği, tuz kullanımının yarı yarıya azaltılmasıyla yüksek tansiyonun önemli derecede düşürülebileceğine dikkat çekti. Dr. Eva Obarzanek, yarısı yüksek tansiyon hastası 412 kişi üzerinde 14 hafta boyunca yaptığı araştırmada tuz oranı yarı yarıya indirilmiş kırmızı et, hindi, yağlı ve tatlı yiyeceklerden oluşan normal besinlerle beslenen grupta kan basıncının 6.7 - 3.5'e düştüğü, sebze ve meyve ağırlıklı gıda ile beslenen grupta ise 8.9 - 4.5’a düştüğü görüldü. Doktorlar, sodyum ve tuz içeren yiyeceklerden kaçınılmasını salık verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!