Sıfır noktasında hareketlilik sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Sıfır noktasında hareketlilik sürüyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 15:17

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde terörist saldırısında 12 askerin şehit olmasının ardından bölgede askeri hareketlilik hız kazandı. Dün gece boyunca sürekli helikopter sesi duyulurken, sabah saatlerinde aralarında tankların da bulunduğu mühimmat yüklü yaklaşık 50 araçlık askeri konvoy geniş güvenlik önlemleri altında Irak sınırına kaydırıldı. Sınırda Türk savaş uçakları keşif uçuşu yaptı. Çatışma bölgesine gazeteciler giremezken, bölgeye geçişlerine sadece o bölgede yaşayan köylülere izin veriliyor.

İŞTE SINIRDAKİ HAREKETLİLİĞİN FOTOĞRAFLARI...

Türkiye dün Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 12 Mehmetçiğin yasını tutarken, askere pusu kuran ve sayıları yaklaşık 250-300 civarında olduğu tahmin edilen PKK’lıların yuvaları ağır silahlar ve toplarla dövülüyor. Saldırının ardından Dağlıca bölgesinde yuvalanan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgeye çok sayıda askeri birlik kaydırılıyor. Dün gece sabaha kadar sürükle helikopterler bölgede uçarken, sabah 50 araçlık konvoy sınıra kaydırıldı. Aralarında tank, zırhlı araçlar ve mühimmat yüklü askeri araç konvoyu için geniş güvenlik önlemleri alındı.

SAVAŞ UÇAKLARI UÇTU
Öğle saatlerinde Çukurca üzerinden gelen iki Türk savaş uçağı Yüksekova yönüne doğru uçarak sınır kesimi üzerinde keşif yaptı.

Bölgede operasyon genişleyerek sürerken, Dağlıca’nın ardından PKK’lı teröristlerin kaçış bölgesi olan yakındaki Oramar bölgesi de ablukaya alındı. Yoğun çatışmaların sürdüğü bölgeye Irak-İran ve Türkiye sınırında bulunan Şemdinli’den de birlikler takviye olarak Dağlıca ve Oramar'a kaydırıldı. Ayrıca teröristlerin kaçışını kesmek için Irak’ın Zaho ve Amediye’nin dağlık noktaları da topçu ateşine tutuluyor. PKK’lı teröristlerin ellerinde 8 askerin bulunup bulunmadığı konusunda da net bir bilgi alınamadı.

Operasyonların yoğunluk kazandığı Dağlıca Bölgesi’ndeki köylere de giriş çıkışlar kontrollü yapılıyor. Sadece o bölgedeki köylerde ikamet eden köylülerin giriş çıkışı yapılırken, gazetecilerin görüntü ve fotoğraf çekmesine izin verilmiyor.

Irak sınırında çatışmalar yoğunluk kazanırken Hakkari, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde sessizlik hakim. Hayat normal devam ettiği bölgede çatışma ve sınır ötesi operasyon hakkında suskun davranılıyor.

Bir çok askeri araç, Yüksekova 21. Sınır Tugay Komutanlığı’ndan Çukurca'ya doğru hareket etti.

DÜĞÜN KONVOYUNDA YARALANANLAR Â
Dağlıca'da yaşanan hain pusu ardından Yüksekova İlçesi’nde Yeşiltaş Köyüne düğüne giden konvoyun Tokağac Köyü yakınlarında yola döşenen mayına çarpması sonucu yaralanan 17 kişi, tedavi gördüğü Van ve Yüksekova Devlet Hastanesinde durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!