Sideways eleştirmenlerin de gözdesi

Güncelleme Tarihi:

Sideways eleştirmenlerin de gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2004 17:32

Altın Küre Ödülleri'ne yedi dalda aday gösterilen, "Sideways", Sinema Eleştirmenleri Ödülü'ne de 8 dalda aday. Hollywood Yabancı Basın Derneği tarafından verilen Altın Küre ödülleriyle yarışan, Radyo ve Televizyon Sinema Eleştirmenleri Derneği tarafından verilen Sinema Eleştirmenleri Ödülü, Altın Küre gibi, Oscar'ı hangi filmin kazanacağı konusunda gösterge olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Sinema Eleştirmenleri Ödülü için “Sideways”i takip eden ”Finding Neverland” isimli film yedi dalda aday gösterilirken, ödüle aday gösterilen filmler arasında “Million Dollar Baby”, “The Aviator”, “Hotel Rwanda”, “The Phantom of the Opera”, “Ray”, ”Kinsey”, “Eternal Sunshine of the Spotless Mind” ve ”Collateral” yer aldı.

“Sideways”teki performanslarıyla Paul Giamatti en iyi aktör dalında aday gösterilirken, Thomas Haden Church en iyi yardımcı erkek oyuncu, Virginia Madesen ise en iyi yardımcı kadın oyuncu olarak aday gösterildi. Ayrıca filmin yönetmeni Alexander Payne en iyi yönetmen ve senaryo yazarı Jim Taylor da en iyi senarist olarak aday gösterildi.

En iyi aktör dalında aday gösterilenler arasında Johnny Depp (Finding Neverland), Leonardo DiCaprio (The Aviator), Javier Bardem (The Sea Inside), Don Cheadle (Hotel Rwanda) ve Jamie Foxx (Ray) da bulunuyor.

Haberin Devamı

En iyi aktris dalında adaylar arasında, Hilary Swank (Million Dollar Baby), Annette Bening (Being Julia), Catalina Sandino Moreno (Maria Full of Grace), Imelda Staunton (Vera Drake), Uma Thurman (Kill Bill: Vol. 2) ve Kate Winslet (Eternal Sunshine) yer alıyor.

Sinema Eleştirmenleri Ödülü töreni 10 Ocak'ta düzenlenecek ve WB televizyonu tarafından canlı yayımlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!