Side’de tanıtım atağı

Güncelleme Tarihi:

Side’de tanıtım atağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Rezervasyon iptalleri nedeniyle işletmeciler Türk turiste yöneldi

Side ve çevresindeki 27 otel ve konaklama tesisi, Manavgat Side Tanıtım Grubu adı altında birleşti. ‘‘Tarihi Değerlerimize Sahip Çıkalım’’ sloganıyla kampanya başlatan Manavgat Side Tanıtım Grubu, ilk etkinlik olarak Apollon Tapınağı'nda ‘‘Gün Apollon Tapınağı'nda Batacak’’ adıyla bir gece düzenledi.

Tuluyhan Uğurlu'nun piyano resitali ile başlayan tanıtım gecesinde tuşları bozulan piyanonun azizliğine uğrayan ünlü piyanist, muhteşem konserini teknik nedenlerle tamamlayamadı. Gecede aralarında Behiye Aksoy, Fikret Otyam, Hayri Mumcu, Rüştü Rençber, Tarık Kabaağaç, Yıldırım Mayruk, 1997 Fransa ve Avrupa Güzeli Franceska Viudes ile 1994 yılında Dünyanın En İyi Mankeni ünvanını alan Rebecca Ayoko Adamah'a da Side'nin gönüllü turizm elçileri plaketleri verildi.

Manavgat ve Side Tanıtım Grubu'nu oluşturan turizmciler, bu bölgenin yabancılar tarafından çok iyi tanındığını ancak yerli turistler tarafından çok iyi bilinmediğini söylediler. Rezervasyon iptalleri nedeniyle bu yaz sezonunda fiyat indirimine gittiklerini belirten işletmeciler, Türk turistleri beklediklerini, bu sezonun yerli turistler için 'altın yıl' olacağını söylediler.

Tapınakta gün batımı

Şairlere ilham kaynağı olan Side'de güneş bir başka batar. Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Side, günümüzde de bir turizm cenneti. Her ulustan tatilcileri ağırlayan Side, bugünlerde biraz buruk. Çarşısı sessiz, sahildeki çay bahçeleri eski cıvıltısından uzak. Turizmde yaşanan kriz, Side'yi de derinden etkiledi. Bu iç karartan görüntünün ortadan kalkması için genç turizmciler kolları sıvadı. Cengiz Haydar Barut Başkanlığı'nda Side Manavgat Tanıtım Grubu, tanıtımda ilk adım olarak, güneşin bir başka güzel battığı Apollon Tapınağı'nda yüzlerce davetliyi buluşturdu. Gizemli tapınakta saatler 20.15'i gösterdiğinde tüm nefesler tutuldu. Piyanodan melodiler yükselirken, önce etraf kızıllığa boyandı. O masmavi ortam bir anda pastel bir renge büründü. Apollon Tapınağı'nın sütunları arasında Beydağlarının arkasından güneş batarken, o muhteşem ana tanık olanlar eşsiz duyguların doruguna çıktı. Orada bulunan herkes gibi, konuk güzeller Rebecca Ayoko Adamah ve Franceska Vuides de duygularını ‘‘Side bizi büyüledi’’ diyerek anlattı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!