Şiddetli yağış Beytüşşebap’ta yaşamı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli yağış Beytüşşebap’ta yaşamı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 14:40

Heyelandan yollar kapanınca, hastaların imdadına Kaymakamlık yetişti.

ŞIRNAK’ın Beştüşebbap İlçesi'nde şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanda 27 köy yolu ulaşıma kapandı. Heyelan nedeniyle yolu kapanan köylerde bulunan hastalar, Kaymakamlığın talimatıyla Özel İdare Müdürlüğü ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı

Bayramın birinci günü akşam saatlerinde başlayan ve bu sabah saatlerine kadar devam eden şiddetli yağmur yaşamı felç etti. Şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda 27 köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının ulaşıma kapanması, hastaları olan vatandaşları ise güç durumda bıraktı. İlçeye bağlı Günyüzü köyünde oturan 25 yaşındaki Vahide Yiğit’in 3 aylık hamile olması nedeniyle kanaması başlayınca kocası Kemal Yiğit (28), Beytüşşebbap Kaymakamlığı'ndan yardım istedi.

Kaymakamlığın talimatı üzerine şiddetli yağmura rağmen özel idare ekipleri arazi araçlarıyla Günyüzü Köyü'ne ulaşmaya çalıştı ancak yola düşen dev kayaları geçemedi. Özel İdare ekiplerinin köye ulaşamaması nedeniyle Kemal Yiğit, eşi Vahide Yiğit’i köylülerin yardımıyla bir otomobille heyelanın düştüğü yere kadar götürdü. Burada otomobilden indirilip özel idare aracına alınan Vahide Yiğit, Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Devlet Hastanesi doktorları, Vahide Yiğit’in zamanında hastaneye yetiştirilememesi halinde kan kaybından yaşamını yitirebileceğini belirtti. Vahide Yiğit’in eşi Kemal Yiğit, “Kaymakamlık yardım talebimize anında cevap vererek ekipleri yolladı. Eşimi zamanında hastaneye kaldırmasaydık belki de kan kaybından ölecekti. Şu anda durumu çok iyi. Özel İdare ekipleri ve Kaymakamlığa teşekkür ediyoruz” dedi.

DAMDAN DÜŞTÜ

Beytüşşebap İlçesi'ni etkisi altına alan şiddetli yağışta Bolağaç Köyü'nde komşularını ziyaretten dönen 23 yaşındaki İsmail Üçe, damdan eve inmek isteyince kayarak aşağıya düştü. Tek katlı evin avlusuna düşerek yaralanan İsmail Üçe İçin, köylüler yolun heyelandan kapalı olması nedeniyle Kaymakamlık'tan yardım talebinde bulundu. Özel idare ekipleri bir kepçenin yola düşen kayaları açmasından sonra güçlükle köye ulaşarak İsmail Üçe’yi karayolunda bekleyen ambulansa bindirdi. Ambulans’ta ilk müdahalesi yapılan İsmail Üçe, daha sonra Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Beytüşşebap Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, heyelan nedeniyle kapanan Beytüşşebap- Şırnak karayolu ile 12 köy yolunun bu sabah saatlerinde ulaşıma açıldığını, halen kapalı olan 15 köy yolunun açılması için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!