Şiddetli lodos geliyor

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli lodos geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

KUZEYDEN gelen soğuk hava kütlesinin anlık etkisi sonucu dün sabah saat 6.30'da başlayan ve yarım saat süren kar yağışı nedeniyle Anadolu Yakası, Sibirya'ya döndü. Avrupa Yakası’nda ise parçalı bulutlu, zaman zaman yağmurlu ve ara sıra da güneşli bir hava hüküm sürdü. Kar yağışı, sadece Beylikdüzü kesimlerinde yer yer etkili oldu. Yetkililer, soğuk hava kütlesinin gelip, geçtiğini, ancak bunun tekrar kar yağmayacağı anlamına gelemeyeceğini vurguladı. 2 Mart Perşembe gününden itibaren şiddetli lodos ve bunun ardından da yine yağmur beklendiğini, hava sıcaklığının gündüzleri 5-6, geceleri ise 2 derece civarında bulunacağını bildirdi.

Yılın ikinci sürprizi

Kar yağışı sonrası 0-1 ve 0- 2 Karayollarında ulaşım güçlükle sağlandı. Çok sayıda hasarlı trafik kazası meydana gelirken, İstanbullular iş ve okullarına 3-4 saat gecikmeyle ulaşabildi. Sabah saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden Avrupa yakasına geçen sürücüler, hafif yağmurla karşılaştı. Florya, Yeşilköy ve Halkalı ile Bakırköy gibi kesimlerde ise güneş görüldü. Bu semtlerde de öğleye doğru bir ara hava kapayıp, aralıklı kar yağışı görülürken, daha sonra parçalı bulutlu bir hava hüküm sürdü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İstanbul’un büyük bir kent olduğunu belirterek, ‘‘Genellikle yer yer, mevzi dediğimiz yağış türü meydana geldi. Bunlar meteorolojik olarak normal olaylar’’ dediler.

Yetkililer, bu durumun sık sık gerçekleşmediğini, ancak bu yıl İstanbul’da aynı durumun ikinci kez tekrarladığını vurguladılar. Bunun kar yağmayacak anlamına gelmediğini, karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar yağışı görülebileceğini vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!