Şiddetli lodos Bodrum'u uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli lodos Bodrumu uçurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2009 13:39

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi’nde saatteki hızı 60 kilometreyi bulan lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Dev dalgalar nedeniyle bazı ev ve işyerlerini su bastı, restoranların malzemeleri denize sürüklendi.

Haberin Devamı

LODOS BODRUM'U UÇURDU

LODOS YIKIP GEÇTİ / WEB TV

Lodos Marmara'da etkili oluyor / Foto-Galeri

Bodrum, 3 gündür süren sağanak yağmurun ardında sabah erken saatlerden itibaren de şiddetli lodosa teslim oldu. Saat 06.00 sıralarında başlayan ve öğle saatlerinde etkisini iyice arttıran lodosun saatteki hızı 60 kilometreyi aşarken açık denizde dalga yüksekliği 6 metreyi geçti. Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu. Bodrum'un Kumbahce ve Paşatarlası sahilindeki otuza yakın ev ve işyerini de sahile vuran dalgalar nedeniyle su bastı.

Kendi yöntemleriyle set çekip dagaların işletmeye ulaşmasını önlemeye çalışan restoran ve otel personeli, sürüklenen malzemeleri de denizden topladı. Dalgalar nedeniyle Barlar Caddesi de sular altında kaldı, üç ahşap iskele parçalandı, tahtaları denize sürüklendi. Bazı işyerlerinin de güneşlikleri parçalandı, küçük ağaçlar yerlerinden söküldü, küçük balıkçı kayıkları sürüklenerek karaya oturdu. Bodrum Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tekneyle denize açılınmasını yasakladı.

Lodosta yürüyüşe çıkan ve aniden dev dalgalarla karşılaşan İngiliz turist Patrick Trustcok ise zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, şiddetli lodosun etkisinin 48 saat daha sürdüreceğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!