Şiddetli fırtına ve hortum 2 bin ağaca zarar verdi

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli fırtına ve hortum 2 bin ağaca zarar verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 15:59

ESKİŞEHİR’de şiddetli fırtına ve hortum Seyitgazi İlçesine bağlı Kırka Beldesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda, yaklaşık 2 bin ağaca zarar verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hızı saatte 95 kilometreye kadar ulaşan fırtınanın ardından oluşan hortumun Kırka Beldesi'ne bağlı Erikli Köyü yakınlarında ormanlık alandaki ağaçlara zarar verdiğini bildirdi. Yetkililer fırtına ve horumdan zarar gören yaklaşık 2 bin çam ağacının bazılarının kökünden söküldüğünü, bazılarının da ortadan ikiye bölündüğünü belirtti.

Ağaçların zarar gördüğü ormanlık alanda incelemelerde bulunan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın şunları kaydetti:
“Sert kışların olduğu bazı yıllarda ‘kar kırığı’ denilen bu tür olayların olabiliyor. Ancak, Haziran ayında böyle bir afetle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu kadar kuvvetli ve yıkıcı hortum bölgemizde görülen bir şey değil. Sahayı görünce gözlerimize inanamadık. Çoğu 90-100 yaşındaki karaçam ağaçlarının yanında 250 yaşındaki devasa çam ağaçlarından da birkaç tanesi devrilmiş. Hasar tespiti yapıyoruz, yaklaşık 1400 metreküp gelen 2 bin ağacımızı kaybettik. Felaketin komşu Kütahya’ya doğru bir koridor şeklinde devam ettiğini gördük. Yıkılan ve kırılan ağaçlarda kabuk böceği üreme tehlikesi olduğundan civar orman köylüleri tarafından hemen kesim ve boşaltma işlemine başlandı.”
Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, yıkılan ve kırılan ağaçlarda kabuk böceği üreme tehlikesi olduğundan civar orman köylüleri tarafından hemen kesim ve boşaltma işlemine başlandığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!