Şiddete karşı 20 şehri geçti

Güncelleme Tarihi:

Şiddete karşı 20 şehri geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 01:33

Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu göstermek için 23 gün önce İstanbul’dan motosikletiyle tek başına yola çıkan 21 yaşındaki Gülşah Merve Yüksel, 20 şehri geride bırakarak Şanlıurfa’ya vardı.

Haberin Devamı

Karadeniz’i motosikletiyle tek başına kat ettikten sonra rotasını Doğu Anadolu’ya çeviren genç kız, gittiği her şehirdeki arkeolojik ve tarihi eserleri gezdi, motosiklet kulüpleri ile görüştü. Kent girişlerinde motosiklet sürücülerinin karşıladığı Yüksel, her kentte büyük ilgi gördü. Hakkâri’den başlayarak girdiği Güneydoğu Anadolu’da son olarak önceki gün Şanlıurfa’ya varan Yüksel’i, babası Ersin Yüksel karşıladı. Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’yi ziyaret eden Yüksel, daha sonra Moto GAP Kulübü üyeleri ile Halfeti’ye gitti.

Şiddete karşı 20 şehri geçti

ANADOLU BAĞRINA BASTI


Burada, geçen yıl temmuz ayında Halfeti’de katledilen motosikletçiler Engin Öksüz ve Abdullah Türk’ü de öldürüldükleri yerde anan genç kız, tekerlek bastıkları yerlerde motosiklet kullandı. Yüksel, “Bir kendini bilmezin yaptığı tüm ülkeye mal edilmemeli. Türk halkı bunu hak etmiyor. 23 gündür beni bağırlarına basan Anadolu halkı var. Bana destek verenlerin gözlerindeki ışıltı beni mutlu ediyor. Tek başına bir Türk kadını ülkemizi gezebilir” dedi.

Haberin Devamı

‘Karakolda buluşalım’


Gülşah Merve Yüksel, kadına yönelik şiddete karşı bu seyahate çıkmasına yol açan anekdotlardan bazılarını şöyle anlattı: “Bir anne ‘Güçlükle yetiştirdiğim oğlum beni dövüyor, bana yardım et’ diye mesaj attı. Bir kadın ise eşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini, benimle dertleşmek için en uygun yerin polis karakolu olduğunu söyledi. En çok etkilendiğim olay ise, bir öğretmenin kocasından yediği dayağın ardından öğretmenevine sığınması oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!