Şiddet Türklere yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Şiddet Türklere yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Apo'ya sığınma hakkı tanımadığı gerekçesiyle Yunan temsilciliklerine saldıran ve işgal eden PKK'lılar şimdi de Türklere yöneldi.

Bu saldırılarda büyük şans eseri yaralanan ve ölen olmadı.

STUTTGART

Önceki akşam Stuttgart merkezindeki bir Türk lokaline 2 adet molotof kokteyli atıldı. Lokal personelince söndürülen yanıcı maddeler az miktarda zarara yol açtı. Polis, saldırganların büyük bir olasalıkla PKK'lı olduğunu açıkladı. Bölücüler aynı sırada, lokalin karşısında döner büfesine de bir adet molotof kokteyl attılar.

BREMEN

Önceki gece Bremen'in Blumenthal semtinde Nurten Harman tarafından işletilen ‘‘Harman Reise- und Übersetzungsbüro’’ adlı seyahat ve tercüme bürosu kundaklandı. Saldırıda büronun camı kırılarak, içeriye molotof kokteyl atıldı. Büyük maddi zararın meydana geldiği büroda yangın uzmanları tarafından yapılan araştırmada, büronun yanıcı madde atılarak yakıldığı anlaşıldı.

HAMBURG

Hamburg'un Harburg semtinde ise Türk Kültür Derneği lokali kundaklandı. Polisin verdiği bilgiye göre, Kalischerstrasse'deki lokalin camına gece yarısı saat 00.10 sularında kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından molotof kokteyli atıldı. Perdelerin tutuşmasıyla başlayan yangını farkeden semt sakinleri, itfaiyeye haber verdiler. Coşkun Daşdemir tarafından işletildiği öğrenilen lokaldeki yangın itfaiye olay yerine gelmeden önce komşular tarafından büyümeden söndürüldü.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!