Şiddet en çok engelli kadınları vuruyor

Güncelleme Tarihi:

Şiddet en çok engelli kadınları vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 21:33

TÜRKİYE’de engelli kadınlara yönelik ilk şiddet raporu, engelli kadınların karşılaştığı şiddetin görünür olmadığını ortaya koydu. 

Haberin Devamı

- 2013-2014 yılları içinde yapılan izleme ve incelemelerle oluşturulan rapora göre Türkiye’de engelli kadınların sayısı, engel türleri, sosyal güvencesi bulunup bulunmadığı gibi en temel bilgileri içeren kayıt sistemi dahi yok.

- Engelli Kadın Derneği tarafından hazırlanan ve ‘Erişiyorsam Varım! İstanbul’ projesi kapsamında açıklanan rapora göre engelli kadınların, karşılaştıkları şiddeti ifade etmesi ve ilgili mekanizmaları harekete geçirebilmesi mevcut koşullar altında neredeyse olanaksız. Bu zorluğun temel sebebi, engelli kadının şiddet ortamını kolaylıkla terk edememesi. SMS yolu ile ihbar etkili olacaktır.  

- En çok şiddete zihinsel engelli kadınlar maruz kalmaktadır.

İSTANBUL TURUNCUYA BÜRÜNECEK

‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele’ için 25 Kasım ile 10 Aralık tarihleri arasında İstanbul’un anıtsal mekânları turuncuya bürünecek. 16 gün sürecek kampanyanın tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, herkesin kıyafetinin bir kısmında turuncu renk kullanarak konuya olan duyarlılıklarını ortaya koymalarını istedi. (Fatma AKSU)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!