Sıcaklıklar 3 derece azalacak

Güncelleme Tarihi:

Sıcaklıklar 3 derece azalacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2011 10:02

Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz kıyıları ile Balıkesir, Hatay, Artvin ve Ardahan çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Kastamonu ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülecek.

Sıcaklıklar, kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar kuzey ve kuzeybatı, yurdun batı kesimleri ile zamanla ülke genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu ve gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.(9)

ANKARA: Parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis görülecek.(7)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (40-50 km/saat) esecek.(12)

ANTALYA: Parçalı bulutlu.(18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.(-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.(9)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, doğusu ile sabah saatlerinde Balıkesir çevreleri yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, öğleden sonra Hatay çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde yer yer sis, doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı yağmurlu, Kastamonu çevreleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; kıyı kesimleri ile Artvin çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ardahan çevreleri akşam saatlerinden itibaren hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, batısı parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin doğusunda gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.(ÖÜ/ÖMR)





09:04 17/01/2011

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!