Sibirya değil Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Sibirya değil Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 10:10

Kar yağışı yarın yurdu terk ediyor ve yerini yağışlı havaya bırakıyor. Erzurum -34 dereceyle Sibirya'yı aratmazken, kar hayatı felç etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Sibirya değil Türkiye

ANKARA'DAN KAR MANZARALARI

TÜRKİYE'DEN KIŞ MANZARALARI - FOTO GALERİ

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

ANKARA'DA YOLLAR BUZ PİSTİ GİBİ - WEB TV

  


ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının ardından şiddetli soğuklar etkisini gösterdi. Erzurum dün gece sıfırın altında 34 derece hava sıcaklığı ile Türkiye'nin en soğuk kenti oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, geçen hafta sonu yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışının durması ile birlikte, ayaz kendini gösterdi. Kar kalınlıkları Ardahan’da 50, Erzurum’da 30, Muş ve Ağrı’da 20, Erzincan’da 8, Kars’ta ise 6 santimetre olarak ölçüldü.

Haberin Devamı

Kayak merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum’da 110, Sarıkamış’ta 100 santimi buldu.

Dün gecenin en düşük sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 34, Ağrı ve Ardahan’da 24, Kars’ta 19, Erzincan’da 15, Muş’ta 13 ve Iğdır’da 9 derece olarak ölçüldü.

ANKARA

Başkent Ankara'da dün gece başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor.

Çankaya, Keçiören, Ufuktepe, Yenimahalle, Dikmen, Balkat gibi yüksek kesimlerde sürücüler zor anlar yaşıyor. Sabah iş yerlerine gitmek isteyen birçok vatandaş yollarda kaldı.   

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehir genelinde 73 Unimog, 15  özel solüsyon aracı, 13 greyder, 9 kepçe ve 17 ekiple kar ve buzlanmaya karşı  çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Konya, İstanbul, Samsun ve Eskişehir yolları ile bulvarlarda tuzlama  çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, ulaşıma kapalı ana arter  bulanmadığını, kar yağışının yoğun olduğu yüksek kesimlerde yolların sık sık  tuzlandığını kaydetti.

 ANKARA’DA KAR BUZLA 24 SAAT MÜCADELE

Ankara Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde 62 adet kar küreme aracı, 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 30 adet kürekli ekip ve 900 işçi ile kar ve buzlanmaya karşı 24 saat süreyle çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda oluşturulan karla mücadele ekipleri şehir genelinde 24 saat süreyle görev yaparak, kar yağışı ve buzlanma ihtimaline karşı hazır halde bekleyeceği açıklandı.

Açıklamada, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından dün geceden beri devam eden çalışmalarla kar ve buzlanmaya karşı kar küreme ve tuzlama araçlarıyla gerekli önlemlerin alındığı ifade edildi.

Başkent’te ana arterler ve bulvarlar üzerinde çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirten açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için otobüs ring yolları ile dolmuş güzergahlarında çalışmalara öncelik verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, çalışmaların Çetin Emeç gibi merkezi yerlerle İncek Bulvarı, Havaalanı Yolu, Eskişehir Yolu üzerinde yoğunlaştığını belirtildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkililerinin, 62 adet özel donanımlı kar küreme aracı (Unimog), 27 adet greyder, 20 adet kamyon, 31 adet loder, 26 adet dozer ve 662 personel ile 24 saat süreyle 3 vardiya halinde karla mücadele yapıldığı yönündeki ifadelerine yer verildi. Ayrıca açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin 130 tonluk 1 adet tuz silosu ve 1 adet tuz solisyonu hazırlama tesisine sahip olduğu vurgulanarak, buz ve kara karşı yollarda alüminyum silikat katkılı fırınlanmış tuz kullanıldığı belirtildi.

İL İL HAVA DURUMU

Haberin Devamı

ISPARTA

Isparta Meteoroloji Bölge Müdürü Orhan Yıldız, yaptığı açıklamada, gece  başlayan yağış nedeniyle kentte kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığını  söyledi.

Yağışın öğleden sonra aralıklarla karla karışık yağmura dönüşeceğini  bildiren Yıldız, yarından itibaren ise il genelinde yağmurun etkili olacağını  belirtti.

Kar yağışının Isparta'nın ilçelerinde de etkili olduğunu ifade eden  Yıldız, Eğirdir ve Senirkent'te kar kalınlığının 3, Uluborlu'da 1, Gelendost'ta  2, Yalvaç'ta 4 santimetre ölçüldüğünü kaydetti.

Karayolları 135. Şube Şefi Süleyman Sarıtaş da Yalvaç, Senirkent,  Uluborlu, Gelendost, Eğirdir ve Aksu yollarında kar yağışı olduğunu, ekiplerin  ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kara yollarında 5 ekibin, 10 kar bıçak kamyonu ve 4 grayderle çalıştığını  bildiren Sarıtaş, şehirler arası yollarda da herhangi sıkıntı bulunmadığını  belirtti.

Kapalı yol olmadığını ifade eden Sarıtaş, “Şu anda herhangi sıkıntı yok.  Kar yumuşak. Rampalarda tuzlama çalışması yapıyoruz. Ancak araçların trafiğe  zincirsiz çıkmasını istemiyoruz. Yolda kalan araçlar, trafiği olumsuz etkiliyor”  dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Şarkikaraağaç hariç tüm  ilçelerde kar yağışı olduğunu, ekiplerin görev yerinde bulunduğunu ve gerekli  çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Yıldırım, 7 ekibin 20 araçla görev yaptığını ifade ederek, “Ekiplerimiz  görev alanlarında, şu ana kadar bize ulaşan sıkıntı yok ancak kar yağışı devam  ediyor” diye konuştu.
       
YOZGAT
         
Yozgat'ta sabah başlayan kar yağışının ardından, Karayolları ve Belediye  ekipleri seferber edildi. Yollarda, karla mücadele ve tuzlama çalışmaları  yapılıyor.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, Akdağmadeni ilçesinde 2,  Çayıralan ilçesinde 3 köy yolunun ulaşıma kapandığı, yolların açılması için  ekiplerin çalışmalara başladığı bildirildi.

Gün içinde kapanma ihtimali bulunan köy yollarına yakın bölgelerde  ekiplerin konuşlandırıldığı ifade edilen açıklamada, yağışın sona ermesiyle  mücadele çalışması yapılacağı kaydedildi.

ELAZIĞ
         
Elazığ'ın Palu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, 25 Ocakta  başlayan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 24 köy yolunun ulaşıma kapandığı  belirtildi.

İlçe merkezinde 15 santimetre ölçülen kar kalınlığının bazı köylerde  20-60 santimetre olduğu, dağlık ve yüksek rakımlı köylerde 1 metreyi aştığı  bildirilen açıklamada, karla mücadele ekiplerince 26 Ocaktan itibaren 3 grup  halinde köy yollarının açılmasına başlandığı vurgulandı.

Karla mücadele çalışmaları sırasında Bölükelma köyünde hamile bir kadın  için, Büyükçaltı köyünde de Mehmet Ersöz'ün apandisit rahatsızlığı yaşaması  nedeniyle bu köylerin yol açma çalışmalarına ağırlık verildiği belirtilen  açıklamada, yolların açılarak hastaların ekipler aracılığıyla Elazığ'daki  hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

KASTAMONU
         
Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğünden yapılan açıklamada, il genelinde  önceki gün kapanan 209 köy yolunda çalışma başlatıldığı bildirildi.

Mücadelenin ardından kapalı köy yolu sayısının 133'e düşürüldüğü  belirtilen açıklamada, mücadelenin yoğun şekilde devam ettiği vurgulandı.

Kastamonu'nun ilçelerinden Cide'de 40, İnebolu'da 15, Şenpazar'da 15,  Çatalzeytin'de 8, Daday'da 8, Doğanyurt'ta 8, Pınarbaşı'nda 8, Devrekani'de 7,  Azdavay'da 6, Küre'de 6, Abana'da 3, Araç'ta 3, Ağlı'da 2, Bozkurt'ta 2 ve  merkezde 2 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte etkili kar yağışı ve tipi  nedeniyle 48 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Açıklamada, kapalı köy yollarında ulaşımın sağlanması için çalışmaların  aralıksız yürütüldüğü, acil durumlara müdahale için ekiplerin hazır bekletildiği  ifade edildi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar  kalınlığının 35 santimetre, yükseklerde 45 santimetre olduğunu kaydetti.

Yetkililer, hava sıcaklığının eksi 16 derece olması nedeniyle kentte  buzlanma ve don olaylarının devam ettiğini belirtti.


     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!